Atletisme

Kalkidan Gezahegne bat a Ginebra el rècord mundial dels 10 quilòmetres

L’atleta de Bahrain Kalkidan Gezahegne ha batut per cinc segons el rècord mundial dels 10 quilòmetres de la kenyana Joyciline Jepkosgei amb un temps de 29:38 en la cursa Gegants de Ginebra. La subcampiona olímpica de 10.000 metres, de 30 anys, corria aquest diumenge la quarta cursa en ruta de la seva vida.

A meitat de recorregut Gezahegne, amb un parcial de 14:46, marxava cinc segons per davant de les kenyanes Celliphine Chespol i Agnes Tirop, que el mes passat va establir el rècord mundial de 10K en cursa femenina amb 30:01. Gezahegne ha anat augmentant el seu avantatge i ha cobert la segona meitat del recorregut en 14:51, fet que li ha permès rebaixar en cinc segons el rècord mundial que la kenyana Joyciline Jepkosgei –avui guanyadora de la marató de Londres– va aconseguir a Praga en 2017. Tirop va acabar segona amb 30:20, vuit segons per davant de Chespol, especialista en obstacles.

A la cursa masculina es s’ha imposat, amb un temps de 26:51, el kenyà Kibiwott Kandie, plusmarquista mundial de mitja marató, per davant dels seus compatriotes Felix Kipkoech (26:57) i Boniface Kibiwott (27:13).

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)