Tennis

Badosa es consagra en una dramàtica final d’Indian Wells contra Azarenka

Paula Badosa (21) s’ha convertit aquesta matinada hora catalana en la flamant campiona del WTA 1.000 d’Indian Wells superant la bicampiona de l’obert d’Austràlia i també del torneig californià Victoria Azarenka (27) per 7-6 (5), 2-6 i 7-6 (2)en un partit maratonià –3h04– i dramàtic en què la solvència en els tie-break ha estat clau. La campiona ha aixecat un 4-5 i servei en contra en el tercer parcial i ha exhibit la solvència que l’ha catapultat durant tot el torneig a l’èxit més sonat de la seva carrera en el curs de la seva eclosió. La de Begur disfruta del moment més dolç de la seva trajectòria instal·lada, per primera vegada, entre les 20 millors del rànquing mundial (11a) després d’iniciar l’any 69a. És el segon títol WTA de Badosa, que enguany va estrenar el palmarès a Belgrad donant a entendre que el curs seria més que prometedor.

Badosa ha trampejat la sortida fulgurant d’Azarenka salvant cinc pilotes de trencament davant d’una rival que pressionava molt bé amb les restades, sobretot amb el seu magnífic revés a dues mans, i pujava a la xarxa amb efectivitat. La catalana, malgrat tot, ha tingut tres pilotes de break en el tercer joc que ha malbaratat, però amb 3-3 ha trencat (1/5) amb una dreta paral·lela. Malauradament, la de Minsk ha replicat amb un contrabreak (4-4). Badosa ha signat el seu segon trencament en l’onzè joc (6-5), però la història s’ha repetit (6-6). En el tie-break, més tensió. La de Begur s’ha avançat per 4-0. Azarenka ha reaccionat amb caràcter(5-5), però la catalana, malgrat no està gens fina amb el revés durant tot el parcial, ha certificat el 7-5 després d’un intercanvi llarguíssim. un hora i quart d’intensitat a 30 graus de temperatura al mig del desert californià.

L’inici del segon set ha estat negatiu i meteòric: dos breaks d’Azarenka i 0-3 en onze minuts. I ha prosseguit amb el tercer (1-4). Badosa estava desconcertada i, veient l’embranzida de la rival, també s’ha deixat anar una mica per economitzar despesa física (1-6). Ha fet un reset i ha començat el tercer acte amb un break (2-0). Azarenka, només faltaria, ha ressorgit (2-2). Amb 4-4, servei i 40-15, dues grans defenses de la bielorussa han provocat errors de Badosa –4 en el joc–, que ha encaixat un trencament que semblava mortal (4-5). Vet aquí, però, que la de Begur ha aixecat un 0-30 i ha celebrat amb el puny tancat el break (5-5). La resurrecció no s’ha aturat (6-5), però la de Minsk també ha alcat la veu (6-6). Badosa s’ha fet seu el desempat amb agressivitat marcant la pauta des del primer moment (7-2)

El triomf l’acosta una mica més al Masters, la cita de final de curs que es jugarà al novembre a Guadalajara (Mèxic) i que reunirà les vuit millors raquetes de l’exercici. Badosa era dinovena de la race abans d’Indian Wells i ara és vuitena amb un balanç global de 41 victòries i 15 derrotes en el 2021 que l’ha enlairat entre les deu millors del curs.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)