HOQUEI SOBRE HERBA

CHAMPIONS TROPHY

El premi de la permanència

Espanya s'imposa a Nova Zelanda, queda cinquena i obté plaça per a l'edició del 2011

La selecció estatal masculina va aconseguir la permanència en el Champions Trophy després d'assegurar-se el cinquè lloc (i evitar ser últim) vencent Nova Zelanda (3-2), que va vendre molt cara la derrota.

L'encert en els penals va marcar la diferència (2 de 4 per a Espanya; i 0 de 5 per al rival) en un duel en què es va avançar Nova Zelanda després de reaccionar a la millor sortida dels de Martín, que ja en el primer minut, mitjançant una passada de Ramon Alegre i un tir de Freixa, va posar a prova el porter Pontifex. El 0-1 de Child, però, va disparar les alarmes, que van atenuar Roc Oliva, abans del descans, i Freixa, a poc de començar la segona part. Amb la remuntada, Espanya va passar a controlar el duel i gairebé va sentenciar amb un altre gol d'Oliva, el segon penal que transformava. El 3-2 només va maquillar un triomf que atorga a Espanya el cinquè lloc i la plaça per a la cita del 2011.

ESPANYA
3
NOVA ZELANDA
2
ESPANYA:
Crotés, Enrique, Pérez-Pla, Terraza, R. Alegre, D. Alegre, A. Fàbregas, Delàs, Quemada, Oliva i Freixa –equip titular–; Sallés, Mir, Dabanch, Dinarés i Lleonart.
NOVA ZELANDA:
Pontifex, Hayward, Child, Hopping, Couzins, Archibald, Tarrant, Burrows, McAleese, Edwards i Wilson –equip inicial–; Haig, Hilton, Shaw, Panchia i Inglis.
GOLS:
0-1 (6') Wilson. 1-1 (31') Oliva, de penal. 2-1 (39') Freixa. 3-1 (42') Oliva, de penal. 3-2 (53') Child.
ÀRBITRES:
Kumar (Ind.) i Wijsmuller (Hol.).

Austràlia arrodoneix el tercer títol seguit

Després d'acabar la lligueta imbatuda (cinc partits, cinc triomfs), Austràlia va confirmar el seu gran estat de forma derrotant Anglaterra (4-0, amb gols de Doerner, Abbott, Wilson i Dwyer) de manera inapel·lable. Amb el triomf, els australians, actuals campions mundials, van obtenir la tercera medalla d'or en una competició en què els holandesos van ser finalment tercers després de vèncer Alemanya (4-1) en la que suposa la dotzena medalla per al veterà De Nooijer (34 anys), autor del primer gol.