Tennis

Un tribunal federal dona la raó al govern australià i deporta Djokovic

Un tribunal federal format per tres jutges ha donat la raó al govern australià i ha decidit aquest matinada hora catalana per unanimitat la denegació del recurs presentat pels advocats del tennista serbi Novak Djokovic i la retirada definitiva del seu visat. “Estic profundament decebut”, afirma Djokovic en un comunicat: “Malauradament, en les últimes setmanes, he estat el focus d’interès i espero que ara ens puguem centrar en l’esport i en el torneig que estimo.” El número u serà deportat perquè no està vacunat i demà no podrà jugar la primera eliminatòria de l’obert d’Austràlia contra el seu compatriota Miomir Kecmanovic, que ara tindrà com a rival al lucky loser –perdedor afortunat de la fase prèvia–italià Salvatore Caruso. Djokovic és el vigent campió del torneig, el vencedor les tres últimes edicions i l’home que amb nou títols lidera el palmarès del primer Grand Slam del curs. La premsa sèrbia ha qualificat la sentència d’escandalosa i “sense precedents en l’esport internacional” i parla també de “vergonya”.

El ministre d’Immigració Alex Hawke ja havia retirat el visat del jugador divendres però l’apel·lació dels advocats del tennista serbi, que van adduir que dels arguments del polític eren “irracionals”, van abocar el fulletó a una darrera vista –la segona en la mateixa setmana– que ha corroborat que el millor tennista del món no podrà jugar i que, tret de mesures de gràcia excepcionals, tampoc no podria entrar a Austràlia en els pròxims tres anys.

Djokovic va arribar a Melbourne amb una exempció expedida per Tennis Austràlia –la federació–, però el van detenir a la duana i, després de fer-li omplir tot un seguit de formularis, el van traslladar a l’hotel dels immigrants, qualificat com a “infame” per la família del balcànic. Un jutge australià, Anthony Kelly, però, el va rescabalar dilluns i va decretar que li retornessin el visat. El serbi va poder entrenar-se i fer vida relativament normal fins que divendres el ministre d’Immigració, apel·lant al poder especial que li atorga l’article 133, va retirar-li de nou el visat i el va aboc var a la rampa de sortida del país aussie. Djokovic, que va mentir en el qüestionari en la duana i va admetre posteriorment “errors humans” en les respostes, va assegurar que no havia visitat altres països en els 14 dies previs a l’entrada a Austràlia quan era públic i notori que s’havia estat entrenant al club Puente Romano de Marbella. El jugador va argumentar que no s’havia vacunat perquè havia donat positiu el 16 de desembre. El termini de sol·licitud d’exempcions a la federació australiana finalitzava el dia 10. Un argument controvertit perquè en les xarxes socials se’l va veure l’endemà mateix en un acte de la seva acadèmia amb nens i sense mascareta. El dia 18, a més, va ser entrevistat per un periodista del rotatiu francès l’Équipe.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)