Tennis

Badosa serra les dents

Tennis. La de Begur supera problemes físics en un primer set costerut en el debut en l’obert d’Austràlia contra la local Alja Tomljanvic, l’atropella en el segon i se cita amb Trevisan (113a)

La consistència va catapultar ahir Paula Badosa (8) contra l’australiana Ajla Tomljanovic (43a) en el seu debut en l’obert d’Austràlia, en el qual va resoldre per 6-4 i 6-0 –1h22– un partit que va arrencar prou costerut tant per la qualitat de la tennista local, com pel fet que totes dues s’havien enfrontat fa tot just cinc dies amb triomf de la catalana en els vuitens de Sydney. El desgast de l’exigent torneig de la setmana passada i, sobretot, de la final guanyada contra la qualificada txeca Barbora Krejcikova dissabte tampoc no hi va ajudar. L’empordanesa va ser tractada pel fisioterapeuta a la cuixa dreta amb 5-4 a favor i va sortir del vestidor com un coet, encadenant set jocs seguits. La seva rival demà serà la italiana procedent de la prèvia Martina Trevisan (113a), que es va desfer de la lucky looser japonesa Nao Hibino per 6-2 i 6-3. “És molt combativa”, avança Badosa, que explica que fa dies que arrossega molèsties a l’espatlla.

L’inici va ser enrevessat, amb un break en contra en el primer joc. Badosa es va espolsar la pressió amb un contrabreak i va signar el 2-1 al servei després de vint minuts de punts llargs i d’alta intensitat. L’empordanesa s’havia apoderat del centre de la pista i l’australiana ho tornava gairebé tot. La fiabilitat de Badosa, no obstant això, va esbravar l’inici pletòric de Tomljanovic i el segon break (3-1) li va aplanar el camí, amb dos jocs segellats en un tres i no res (4-1). La irregular australiana, tanmateix, es va refer amb un break (4-3) i va pressionar. Enmig d’un atac d’ofuscació en què se li va llegir als llavis que li deia al seu entrenador que no podia, Badosa va sobreviure impulsada pels errors no forçats de l’aussie i va situar el 5-3. Però quan hauria pogut segellar el parcial va cedir el servei (5-4). Incòmoda, va demanar la presència del fisioterapeuta. La càrrega física li estava passant factura. Oli en un llum, en el retorn, amb la cuixa dreta embenada, va tancar en la quarta oportunitat apel·lant al sacrifici (6-4). Definitivament, va agafar el fil amb un break en el segon joc del segon set, en el qual va recuperar l’agressivitat i el domini i va esmicolar la inconsistent australiana.

Kenin i Gauff, al carrer

La jornada va ser plàcida per als grans favorits, tot i que alguns caps de sèrie ja han fet les maletes. En el quadre femení, la número 1, l’australiana Ashleigh Barty (1), en va fer prou amb 54 minuts per esbandir la ucraïnesa procedent de la qualificació Lesia Tsurenko per un eloqüent 6-1 i 6-0. La japonesa Naomi Osaka (13), campiona el 2019 i el 2021, va vèncer per un doble 6-3 contra la jove colombiana de 20 anys Camila Osorio. Amb algun maldecap més però sense perill, també va reeixir la grega Maria Sakkari (5) contra l’alemanya de 34 anys Tatiana Maria: 6-4 i 7-6 (2). Les dues insignes derrotades són nord-americanes. Sofia Kenin (11), la campiona del 2020, va caure contra la seva compatriota Madison Keys per 7-6 (2) i 7-5. La jove de 17 anys Coco Gauff (18) va claudicar per 6-4 i 6-4 contra la xinesa Qiang Wang (112a).

La tennista de la Val d’Uixó Sara Sorribes va avançar contra l’alemanya Kirsten Flipkens per 6-4 i 6-1.

LA PROTAGONISTA

El fisioterapeuta ha fet una molt bona feina. No m’agrada queixar-me, però fa 24 hores era al llit sense poder moure’m
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)