Tennis

Paula Badosa progressa adequadament a Melbourne

Tennis. L’empordanesa es desfà de Trevisan per la via ràpida (6-0 i 6-3) i millora dels problemes físics amb vista a la tercera eliminatòria de l’obert d’Austràlia contra la jove ucraïnesa Kostyuk

L’empordanesa Paula Badosa continua fent camí als antípodes. La flamant campiona del WTA 500 de Sydney ja ha superat els dos primers esculls en l’obert d’Austràlia i amb l’accés a la tercera eliminatòria de Melbourne Park ja acredita el seu millor resultat en el primer Grand Slam del curs. Més enllà del triomf solvent contra la menuda italiana Martina Trevisan (6-0 i 6-3), la millor notícia per a la catalana és que va estar poc més d’una hora en pista (1h11). Tot un respir, tenint en compte la càrrega de partits acumulats en les dues últimes setmanes i els problemes físics que va tenir en el seu debut contra Ajla Tomljanovic. “Avui he estat millor físicament i tinc bastant marge per recuperar-me”, va assegurar la begurenca, que va aparèixer a la pista embenada tant de la cuixa com de l’espatlla dreta.

Arrecerada en el Rod Laver Arena, Badosa (8) no es va veure gaire condicionada per les ratxes de vent que sí van afectar les pistes exteriors, com les que va patir la ucraïnesa Marta Kostyuk, la seva pròxima rival en la tercera eliminatòria. La jove de 19 anys es va desfer de la tennista de la Vall d’Uixó Sara Sorribes (32), per 7-6 (5) i 6-3. La catalana no amaga el bon tracte que té amb la seva pròxima contrincant: “Tinc una gran relació amb moltes jugadores. Sent normal i bona persona, és bonic portar-se d’aquesta manera. Per mi és fàcil separar el que passa dins i fora de la pista.” I hi va afegir: “He seguit molt la Marta. Té molt de talent i té molt potencial, així que hauré de donar el millor de mi.”

Badosa va enllestir el primer parcial contra Trevisan en menys de mitja hora (28’). Sense excessos i lluïments, però molt efectiva. Dominadora amb el servei i amb un alt ritme de bola, va deixar la rival sense arguments, impotent davant la intensitat i la consistència de la catalana. Després d’encaixar un set en blanc, la lluita de la menuda florentina va trobar premi en el primer joc del segon parcial. Abans va haver de salvar un parell de pilotes de trencament i va celebrar el seu primer joc amb un crit que va ressonar per tot el Rod Laver Arena, com si hagués guanyat el partit. Trevisan va apujar el nivell i encara es va apuntar un parell de jocs més, però Badosa no feia cap concessió amb el servei i en va tenir prou amb un parell de trencaments, en el cinquè i el novè joc, per sentenciar el segon set i el partit amb relativa facilitat.

Les principals favorites van complir els pronòstics en la tercera jornada a Melbourne. L’australiana Ashleigh Barty (1) es va desempallegar de la italiana Brozetti per un doble 6-1. També va fer els deures la txeca Barbora Krejcikova (4), finalista a Sydney contra Badosa, que va eliminar la xinesa Wang per 6-2 i 6-3.La bielorussa Victoria Azarenka (24), doble vencedora en l’obert australià (2012 i 2013), es va imposar a la suïssa Teichmann (6-1 i 6-2) i en la pròxima volta se les haurà amb la ucraïnesa Svitolina (15). Ja en la sessió nocturna, la grega Maria Sakkari (5) va vèncer la xinesa Zheng (6-1 i 6-4), i la japonesa Naomi Osaka (13) a la nord-americana Brengle (6-0 i 6-4).

Granollers, en dobles

Pel que fa als dobles, el català Marcel Granollers i l’argentí Horacio Zeballos (3) van superar el primer escull en vèncer el japonès Nishiolka i el txec Vesely (6-3 i 6-2). El mataroní Albert Ramos, en canvi, s’ha acomiadat del torneig. L’endemà de perdre en individuals, ho va fer en dobles. Amb l’argentí Federico Coria com a parella, van cedir per un doble 6-3 contra el britànic Glasspool i el finès Heliovaara.

LA PROTAGONISTA

Per mi significa molt arribar a la tercera eliminatòria. És un somni fet realitat. Estic millor físicament i tinc marge per recuperar-me

Nadal i Zverev, endavant amb solvència

Rafael Nadal (6) i Alexander Zverev (3), dos dels grans favorits en la part alta del quadre, van superar amb solvència la segona eliminatòria a Melbourne Park. El manacorí va tornar a oferir la seva millor versió per desfer-se de l’alemany Yannikck Hanfmann (6-2, 6-3 i 6-4), i el d’Hamburg va dominar amb el servei el jugador local John Millman (6-4, 6-4 i 6-0). Si continuen obrint-se camí en el quadre tots dos coincidiran en quarts de final. De moment, Nadal tindrà un rival de molta més exigència en la tercera volta, perquè s’enfrontarà al rus Karen Khatxanov (28), mentre que Zverev ho farà amb el moldau Radu Albot, provinent de la prèvia. El jove murcià Carlos Alcaraz (31) continua impressionant i superant rècords de precocitat. Va vèncer el serbi Dusan Lajovic amb facilitat (6-2, 6-1 i 7-5) i en la pròxima eliminatòria l’espera un interessant duel amb l’italià Matteo Berrettini (7). Més problemes va tenir Pablo Carreño (19), que va necessitar cinc sets (6-3, 6-7, 7-6, 3-6 i 6-4) i més de 4 hores (4h10) per tombar la resistència del neerlandès Tallon Griekspoor. L’asturià va ser protagonista d’un dels cops del torneig quan va haver d’avançar fins a l’altra banda de la xarxa per tornar una deixada.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)