Atletisme

Domini català a Jaén

Atletisme. Adel Mechaal i Santi Catrofe, primer i tercer absoluts, fan que Catalunya revalidi el campionat estatal per un sol punt de marge

Adel Mechaal (New Balance) assegurava després de guanyar l’estatal de cros per segon cop –el primer va ser el 2017– que el seu objectiu és el mundial indoor. El palamosí, dos dies després de fer la mínima per a la cita amb el rècord català dels 3.000 m a Karlsruhe (7:36.57), va decidir la cursa en la darrera volta i va fer l’últim quilòmetre sol, en què Santi Catrofe (CA Santa Cristina d’Aro) aconseguia pujar al podi, a 17 segons. Catalunya li va treure l’or a Castella i Lleó per un punt (31-32) i, a Jaén, revalida el campionat que havia guanyat l’any passat a Getafe.

Douae Ouboukir va ser tretzena en la cursa absoluta femenina, amb les atletes de Castella i Lleó en els quatre primers llocs. Adam Maijó va guanyar la cursa sub 23, categoria en què la selecció catalana va ser tercera per equips en noies i Elia Saura (València) individual. En sub 20 Catalunya era segona en noies, amb la victòria de Carla Domínguez i quatre catalanes més en el top-10, i en nois Eric Lore (Cornellà) era segon.