Esquí

Makuri, confirmat per a Pequín

Jocs Paralímpics. El fondista català, afectat per hemiparèsia, un tipus de paràlisi cerebral que li afecta la part dreta del cos, competirà en les modalitats d’esprint, 12,5 km estil lliure i 20 km clàssic

El Comitè Paralímpic Espanyol va confirmar ahir l’esquiador de fons català Pol Makuri i el surfista asturià Víctor González com a únics representants en els Jocs Paralímpics de Pequín, que es disputaran entre el 4 i el 13 de març. Després de dotze temporades a l’alt rendiment, Makuri va certificar la plaça paralímpica al gener, en el mundial de Lillehamer. Originari de La Paz (Bolívia), però instal·lat a Catalunya des dels nou anys, el fondista del Club d’Esquí Nòrdic l’Arp va néixer amb hemiparèsia, un tipus de paràlisi cerebral que li afecta la part dreta del cos. Makuri està inscrit en les modalitats d’esprint, 12,5 km estil lliure i 20 km clàssic, de la classe LW9 d’esquiadors que competeixen a peu. “És un somni que fa molts anys que persegueixo. És brutal ser aquí i podré viure una experiència espectacular gràcies a la feina de molta gent. La meva prova principal serà la dels 20 km, que per la meva discapacitat em permet esquiar millor, i l’objectiu que vull transmetre és ser el primer esportista amb paràlisi cerebral a anar a uns Jocs i obrir la porta perquè altres hi puguin anar, transmetent els valors de la discapacitat”, va dir en l’acte al Consell Superior d’Esports.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)