Esquí

El somni s’acaba molt aviat

Esquí alpí. Quim Salarich surt a totes en l’eslàlom dels Jocs de Pequín, però cau després de quinze segons de cursa, quan havia fet el primer millor parcial

Ho va intentar i va lluitar des del començament, però l’objectiu de Quim Salarich de quedar entre els quinze millors de l’eslàlom dels Jocs de Pequín el va haver d’abandonar massa aviat. L’osonenc va caure a la part alta del recorregut de la primera mànega al cap de quinze segons de cursa, en relliscar a l’interior d’una porta. Quim Salarich, que va sortir amb el dorsal 29, va començar molt fort la prova i en el primer parcial cronometrat va marcar el millor temps, davant fins i tot de l’austríac Johannes Strolz, que havia estat el més ràpid en la primera baixada (53.92). Uns metres més endavant, però, va arribar la caiguda i la desolació de l’esquiador de Malla, de 28 anys, que disputava els seus segons Jocs. A PyeongChang fa quatre anys tampoc va poder acabar, llavors en la segona baixada.

El campió olímpic d’eslàlom va ser Clement Noel gràcies a la seva gran segona baixada, en què va remuntar des de la sisena posició que havia fet en la primera. El francès, de 24 anys i quart en els Jocs del 2018, va fer un temps total d’1:44.09 i va superar per 61 centèsimes l’austríac Johannes Strolz, que havia estat el millor en la primera baixada. Johannes Strolz va guanyar fa uns dies el títol de la combinada. Va completar el podi l’actual campió mundial, el noruec Sebastian Foss-Solevaag, a 70 centèsimes.

He sortit al màxim, molt fort, molt bé, a un ritme molt còmode, i en un canvi m’he inclinat una mica i aquesta neu no perdona
Una pena perquè estava allà. Em quedo amb un regust agredolç. Ho he intentat i he donat el millor de mi
Quim Salarich
Eslàlom
1r. C. Noel (França) 1:44.09
2n. J. Strolz (Àustria) a 0.61
3r. S. Foss-Solevaag (Noruega) a 0.70
4t. H. Kristoffersen (Noruega) a 0.79
5è. L. Meillard (Suïssa) a 0.80
6è. D. Yule (Suïssa) a 0.86
7è. L. Strasser (Alemanya) a 0.93
8è. G. Razzoli (Itàlia) a 0.96
9è. A. Popov (Bulgària) a 1:06
10è. A. Khoroshilov (ROC) a 1:08
11è. T. Sala (Itàlia) a 1:28
12è. R. Zenhausern (Suïssa) a 1:38
13è. D. Ryding (Gran Bretanya) a 1:48
14è. L. Aerni (Suïssa) a 1:74
15è. S. Kolega (Croàcia) a 1:87
- Q. Salarich DNF

Queralt Castellet diu que la medalla era un objectiu des que era una nena

Queralt Castellet va tornar dels Jocs Olímpics de Pequín amb la seva flamant medalla de plata en surf de neu i va comentar que guanyar-la era una cosa que havia somiat tota la vida. “Recordaré tota la vida aquests Jocs. És un objectiu que tinc des que era una nena i encara que he collit molts premis i podis, no tenia la medalla olímpica i no hi ha res que em faci més feliç que aconseguir aquest objectiu”, va dir Queralt Castellet en roda de premsa. La sabadellenca, de 32 anys, no va assegurar la seva presència en els pròxims Jocs de Milà-Cortina d’Ampezzo l’any 2026, tot i que va deixar la porta oberta: “Em trobo en el millor moment de la meva carrera. Fins que no deixi d’aprendre no em plantejaré retirar-me. Si en aquesta evolució arriben altres Jocs, benvinguts siguin.”

En aquesta jornada dels Jocs de Pequín van destacar els relleus. En l’esquí de fons l’equip alemany va sorprendre els rivals en la recta final i va guanyar el títol de l’esprint estil clàssic, i en la categoria masculina Noruega va complir els pronòstics de favorit i es va emportar la medalla d’or. En biatló Suècia va guanyar el 4x6 km femenins i en el patinatge de velocitat en pista curta el Canadà es va imposar en els 5.000 m masculins.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)