Atletisme

Lamdassem rebaixa la seva plusmarca espanyola de marató (2h06:25) a Sevilla

El fondista lleidatà ha retallat en 10 segons el rècord assolit el 2020 a València

Amb 40 anys complerts a l’octubre del 2021 i el cinquè lloc en els Jocs Olímpics de Tòquio, el lleidatà Ayad Lamdassem (Bikila) continua gaudint de la millor etapa de la seva carrera esportiva i aquest matí a Sevilla ha rebaixat 10 segons el seu rècord català i espanyol de marató amb un registre de 2h06:25. La seva anterior plusmarca era vigent des del 6 de desembre de 2020, a València. Un cop acabada la prova, el fondista del Bikila ha fet tota una declaració d’intencions amb vista a l’europeu del mes d’agost: “Estic molt content de batre el rècord. Crec que fins i tot puc baixar de 2h06. Sabia que ho tenia a les cames perquè havia entrenat molt bé. I ara em prepararé per intentar guanyar la medalla d’or en l’europeu de Munic.” Les victòries de la marató sevillana han estat per als etíops Asrar Abderehman (2h04:43) i Alemu Megertu (2h18:51), que han batut les plusmarques respectives de les proves.

Galimany, per sota de 2h28

La vallenca Marta Galimany (Adidas), amb la seva llebre Roger Roca de capçalera i que durant bona part de la prova ha anat amb parcials inferiors al rècord d’Espanya, s’ha quedat finalment en 2h27:53, el seu segon millor registre de sempre (2h27:08). La plusmarca espanyola continua en mans d’Ana Isabel Alonso, amb els 2h26:51 aconseguits el 15 d’octubre de 1995 a Sant Sebastià. En tot cas, la recordista catalana té les mínimes per al mundial d’Eugene i l’europeu de Munic, i tindrà la possibilitat d’escollir per quin dels dos campionats es decanta.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)