Tennis

El final d’una gran carrera

Tennis. Tommy Robredo perd contra Zapata en el Barcelona Open Banc Sabadell el darrer partit d’una trajectòria de 24 anys i dotze títols en l’ATP

L’olotí de 39 anys Tommy Robredo es va acomiadar ahir del tennis professional perdent per un doble 6-1 contra el valencià Bernabé Zapata (119è) a la pista central Rafa Nadal del seu club, el RCT Barcelona-1899, davant de la seva gent, i en el seu torneig de capçalera, el Barcelona Open Banc Sabadell, en el qual va debutar signant una gran actuació –vuitens de final– quan tenia 16 anys, el 1999, amb triomfs contra l’italià Davide Sanguinetti i el rus Marat Safin. En el tercer partit, va perdre contra el nord-americà Todd Martin, vuitè del món en aquell moment.

El darrer campió català del torneig –2004 contra Gastón Gaudio– i també darrer finalista –2006 contra Rafa Nadal– va agrair el suport de l’afició, que no li va fallar i el va encoratjar en tot moment tot i la inferioritat contra un jugador amb més ritme que es va apoderar amb contundència del centre de la pista. Procedent de la prèvia, Zapata va fer un partit rodó i sense fissures. L’olotí es va acomiadar saludant l’afició des del centre de la pista. “Poder acabar aquí a casa és un somni. És un dia que mai oblidaré. Bernabé ha jugat molt i molt bé i mai no m’ha deixat entrar en el partit”, va declarar Robredo, que es va mostrar emocionat: “Aquí a Barcelona el públic mai ha fallat. Vull mostrar un agraïment immens al club, a la meva gent i a tota la família.” El seu tècnic, Narcís Pelach, i col·laboradors van lluir una samarreta amb el seu nom. El català, que atresora 12 títols ATP en 23 finals i 533 triomfs en 24 anys al circuit, entre els quals destaca el Masters Series d’Hamburg (2006), ha jugat 44 partits al Barcelona Open Banc Sabadell, amb un balanç de 27 triomfs i 17 derrotes en vint participacions. L’organització del BOBS ha penjat un vídeo en què diversos extennistes contemporanis de Robredo com Carles Moyà, Juan Carlos Ferrero, Guillermo Coria, Andy Murray o David Nalbandian li reten homenatge en el seu comiat. Sobre l’argila de la central, un cop acabat el partit, el van acompanyar Feliciano López, Roberto Bautista, Pablo Andújar, Juan Carlos Ferrero, Marc López i David Ferrer.

Ruud, Norrie i ‘el Peque’

La central veurà avui entrar en acció tres dels grans favorits al títol. El noruec Casper Ruud (2) jugarà el tercer torn contra el nord-americà de 20 anys Brandon Nakashima. A continuació entrarà en escena l’argentí Diego El Peque Schwartzman (6), que s’enfrontarà al nord-americà Mackenzie McDonald. Tancarà la jornada el britànic Cameron Norrie (4) contra el bielorús Egor Gerasimov. La jornada arrencarà a les 11 amb un partit entre el nord-americà Sebastian Korda –botxí de Carlos Alcaraz a Montecarlo– i el valencià Carlos Taberner.

Derrota de Granollers

El català Marcel Granollers i l’argentí Horacio Zeballos (2) van perdre contra pronòstic en el seu debut en dobles contra el mexicà Santiago González i l’argentí Andrés Molteni per 4-6, 7-6 (1) i 10-5.

LA DADA

533
victòries
ATP acumula Robredo, que és el segon català amb més triomfs (el primer és Orantes, amb 722)

Davidovich, baixa per cansament

El tennista malagueny Alejandro Davidovich, que diumenge va caure en la final del Masters 1000 de Montecarlo contra el grec Stefanos Tsitsipas, serà baixa per fatiga en el Barcelona Open Banc Sabadell Trofeu Comte de Godó. Segons va informar el torneig, el lloc del jugador malagueny, número 27 en el rànquing ATP, l’ocuparà el perdedor afortunat (lucky loser) francès Manuel Guinard (152è), repescat de la fase prèvia del Godó, que s’enfrontarà al bolivià Hugo Dellien (89è).

La renúncia de Davidovich, de 22 anys, a disputar l’obert barceloní es produeix després que en l’última setmana hagi signat una brillant actuació sobre la terra batuda de Montecarlo que li ha permès escalar 19 llocs en el rànquing mundial. Davidovich, que aquest diumenge va jugar la seva primera final del circuit ATP, afrontava la seva segona participació en el quadre principal.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)