Tennis

Alcaraz apel·la a l’èpica contra De Minaur i jugarà la final contra Carreño

Amb un sol radiant que ha contrastat amb la pluja que dissabte va destrossar la programació, la represa de les semifinals ajornades amb 2-2 en tots dos casos, no ha decebut gens ni mica. El fenomen murcià Carlos Alcaraz (5) ha protagonitzat una remuntada èpica salvant dues pilotes de partit davant de l’australià Alex de Minaur (10) –6-7 (4), 7-6 (4) i 6-4 en una marató de 3 hores i 39 minuts– i jugarà aquesta tarda (17.30 h) la final del Barcelona Open Banc Sabadell contra Pablo Carreño, que ha derrotat a l’argentí Diego Schwartzman (6) per 6-3 i 6-4.L’asturià, molt solvent i menys desgastat –el seu partit ha durant tan sols 1h39–, afrontarà també la seva primera final a Barcelona després de perdre dues semifinals a la recerca del seu títol més important.

De Minaur ha estat millor en el primer parcial, un set sense trencaments que ha resolt en el tie-break amb solidesa. La pressió sobre els segons i la profunditat dels cops li han aplanat el camí. Alcaraz no trobava la fórmula. El trencament de l’australià, el primer de tot el partit, en el novè joc del segon set (5-4) ha acabat d’emmudir el públic de la central, que veia com el pla de vol de De Minaur estava esmicolant les il·lusions i l’ímpetu del llavros esbravat Alcaraz. Però el preferit del públic ha ressorgit amb determinació a partir dels dubtes del tennista aussie en el moment més delicat i ha signat amb una deixada el seu primer break (1/8), igualant el segon parcial (5-5). Però encara li quedava molta feina per fer. De Minaur li ha posat el peu al coll esmicolant-li de nou el servei (6-5). Alcaraz ha discutit amb el jutge de cadira Carlos Bernardes sobre la conveniència de la revisió d’un punt amb el foxtenn –en l’inici del duel no ha funcionat–, que ell ha vist clarament fora i que ha caigut del costat rival.

Sigui com vulgui, Alcaraz, que no s’ha descentrat, ha sobreviscut amb caràcter a dues pilotes de partit –la primera amb un passing estratosfèric que de ben segur es farà viral– i De Minaur, humà, ha tornat a evidenciar dubtes (6-6). El 0-2 en contra en el tie-break no ha intimidat el murcià, que ha agafat embranzida i ha tancat punts de gran nivell (4-2). L’australià s’hi ha regirat (4-4), però Alcaraz, empès per un públic entregat i en ple clímax tennístic, s’ha endut el set per 7-6(4).

L’èpica ha prosseguit amb un trencament, amb una volea d’esquenes, en la quarta pilota d’un primer joc que ha durat 24 minuts. A més, ha salvat dues amenaçadores pilotes de break en el segon joc (2-0). L’alegria d’Alcaraz ha durat poc. L’australià establert a Alacant ha trencat en blanc en el sisè joc i s’ha posat per davant (3-4). El del Palmar ha reaccionat amb dos jocs seguits (5-4), amb un trencament en el novè que valia el seu pes en or i que ha corroborat en blanc en el darrer joc del partit.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)