Ciclisme

Exhibició de Jan Hirt

Ciclisme. El txec marxa en l’ascens al Valico de Santa Cristina en l’etapa del Mortirolo. Hindley, tercer, és a tres segons del líder Carapaz

El txec Jan Hirt (Intermarché), amb 5h:40:45, es va adjudicar la setzena etapa del Giro d’Itàlia, amb un recorregut de 202 quilòmetres, entre Salò i Aprica, i la primera de les grans de muntanya de la darrera setmana del Giro d’Itàlia, amb quatre ports de primer nivell, inclòs el mític Mortirolo. El podi el van completar el neerlandès Thymen Arensman (DSM), segon a set segons, i tercer, a 1:24, va ser Jai Hindley (Bora), segon en la general rere Richard Carapaz (Ineos). L’equatorià manté la maglia rosa però amb només 3 segons sobre Hindley, que va sumar quatre segons de bonificació. Alejandro Valverde (Movistar) va participar en l’escapada bona i va ser cinquè lloc.

Un grup de vint corredors que es va anar disgregant va saltar amb valentia a 165 quilòmetres de la meta durant l’ascensió al Goletto di Cadino, la primera dificultat orogràfica. L’alemany Lennard Kämna (Bora) va marxar sol durant l’ascens al port del Teglio a 30 quilòmetres de la meta, massa aviat. Arensman i Hirt van saltar a la persecució del teutó en la lluita per l’etapa i el van engolir durant l’ascens al Valico di Santa Cristina. Hirt li va treure ràpidament uns segons valuosos al seu rival i els va conservar amb solvència. La muntanya, amb tres ports d’entitat, continua avui en la 17a etapa entre Ponte di Legno i Lavarone, de 165 km i 3.740 metres de desnivell.