Tennis

Badosa reacciona a temps

Tennis. Roland Garros. Venç la rocosa Juvan per 7-5, 3-6 i 6-2, capgira una dinàmica molt negativa i jugarà els setzens contra Kudermetova

Paula Badosa (3) va certificar ahir l’accés als setzens de final de Roland Garros en un partit duríssim en què es va haver d’arromangar davant la rocosa eslovena de 21 anys Kaja Juvan (68a de la WTA): 7-5, 3-6 i 6-2 en dues hores i 17 minuts. S’enfrontarà a la russa Veronika Kudermetova (29), a la qual va derrotar en el seu primer partit a Madrid per 6-3 i 6-0 i en els quarts d’Indian Wells per 6-3 i 6-2.

L’empordanesa va començar el partit pletòrica i va trencar el servei en el primer joc, però se li van anar complicant les coses, fins al punt d’iniciar el tercer set amb una amonestació per coaching i amb un crític break en contra davant la teranyina defensiva de Juvan, que va aprofitar molt bé les condicions del dia –menys calor i bola més pesada– per allargar els punts i plantar cara de valent. Badosa, però, va saber canviar el ritme del partit accelerant els seus cops en el moment just i va redreçar el rumb amb dos trencaments –en el segon joc i el quart– que li van aplanar definitivament el camí.

L’empordanesa va començar endollada (2-0). Juvan va veure clar que era inferior des del fons i va apostar per trencar-li el ritme amb deixades (2-1). La catalana va continuar manant des del centre de la pista entrant de dreta. Tot i que l’eslovena anava millorant el seu joc, Badosa va signar el seu segon break amb una dreta invertida paral·lela (5-2). El set semblava dat i beneït. Amb dues deixades seguides guanyadores, Juvan es va resistir amb un break (5-3) i, envalentida, va guanyar el seu servei (5-4), constatant la metamorfosi. Badosa es va obnubilar (5-5). No obstant això, va reaccionar i va consumar el seu tercer trencament (3/3) i va certificar el triomf parcial (7-5). L’eslovena va plasmar la seva superioritat en el segon parcial amb un trencament en el sisè joc (2-4) i va empatar el partit (3-6). Els intercanvis llargs i la lentitud impulsaven la sòlida eslovena. Badosa estava fora del partit. El tercer acte va arrencar, a més, ben tort, amb un break en contra. El contrabreak instantani (1-1) va canviar la dinàmica.

La sorpresa de la jornada la va protagonitzar la francesa de 26 anys Leolia Jeanjean (227a), que va fer fora la txeca Karolina Pliskova (8) per un doble 6-2. Pliskova, de 30 anys, va ser semifinalista a París el 2017.

Swiatek: 30 triomfs

Iga Swiatek (1) va derrotar per 6-0 i 6-2 la nord-americana Alison Riske (43a) en 61 minuts. La seva rival serà la montenegrina Dante Kovinic (95). Swiatek, que du una ratxa espectacular de 30 triomfs seguits, va pel mateix cantó del quadre que Badosa i seria la seva rival en les semifinals si totes dues progressessin. Abans, però, la catalana es creuaria amb Arina Sabalenka (7) en quarts, que ahir va esbandir Madison Brengle per 6-1 i 6-3.

LA PROTAGONISTA

He passat un mal moment, però he recuperat el meu joc agressiu i estic contenta de la meva resposta
Paula Badosa

Medvédev avança amb fermesa

Daniïl Medvédev (2) va passar fluix davant del serbi Laslo Djere –6-3, 6-4 i 6-3 en 2h35– i va accedir als setzens, en els quals jugarà contra el serbi Miomar Kecmanovic (28), que va eliminar el kazakh Alexander Bublik. El rus, que surt d’una lesió –el van operar d’una hèrnia–i que tot just havia jugat un partit en terra batuda i l’havia perdut, continua esvaint dubtes. També va reeixir el noruec Casper Ruud (8), que es va desfer del finlandès Emil Ruusuvuori per 6-3, 6-4 i 6-2. Jugarà els setzens contra el portuguès Sousa o l’italià Sonego. El grec Stefanos Tsitsipas (4), l’últim finalista, va necessitar 4 hores i 6 minuts per batre el desconegut txec procedent de la prèvia Zdenek Kolar (134è de l’ATP: 6-3, 7-6 (8), 6-7 (3) i 7-6 (7). Se les haurà amb el suec Mikael Ymer.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)