Natació

L’equip estatal de natació artística buscarà pujar al podi en el mundial

Iris Tió, que farà el solo, diu que tenen moltes ganes d’aconseguir alguna medalla del 17 al 25 de juny a Budapest

La selecció espanyola de natació artística afronta el mundial de Budapest (Hongria), que es farà del 17 al 25 de juny, amb moltes ganes de lluitar pels podis i la il·lusió de guanyar una medalla. La jove Iris Tió, que farà el solo, ha explicat en la trobada amb la premsa que s’ha fet a les instal·lacions del CAR de Sant Cugat del Vallès que guanyar una medalla: “seria la bomba”.

“El més important és estar satisfetes amb la feina que hem fet en acabar la prova, ja que al final la puntuació no depèn de nosaltres” ha explicat la jove nedadora catalana de 19 anys que serà la solista en el seu segon Mundial després de debutar amb 16 anys en el campionat que va celebrar a Gwangjú (Corea del Sud) el 2019. També va estar presents en els Jocs de Tòquio on va fer el duet.

Iris Tió ha explicat que l’exigència és molt gran i que estan preparades per afrontar aquesta cita, que ha anat canviant de data. En principi s’havia de fer a Fukuoka (Japó), després la FINA ho va suprimir del calendari de 2022 i finalment el Mundial es va situar al juny a Budapest i l’Europeu de Roma a l’agost. “El que ens ha ensenyat la pandèmia és la capacitat d’adaptar-nos i aprendre a canviar de plans hi hagués o no Mundial. L’important és que el nostre treball ja estava fet” ha comentat la nedadora del Kallípolis.

Iris Tió ha comentat algunes coses de les coreografies que seran “molt creatives” i també amb millores “en potència, força i transició de moviments”. També ha assenyalat que “serà molt estrany” no veure Rússia competir, exclosa per l’invasió Ucraïna, un altre dels països capdavanters en natació artística.

La seleccionadora Mayuko Fuyiki ha convocat dotze nedadores, nou catalanes: Iris Tió, Paula Ramírez i Berta Ferreras (Kallípolis), Pau Ribes, Cecilia Jiménez i Txell Mas (CN Els Franqueses), Abril Conesa i Mireia Hernández (CN Granollers), Emma García (CN Sabadell), Cristina Arambula i Paula Toledano (Real Canoe) i Alisa Ozhogina (Sincro Sevilla).

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)