La selecció espanyola torna a estavellar-se contra els Estats Units (13-8)

L’equip de Miki Oca ha resistit fins a la mitja part (6-5), però ha acabat cedint davant l’eficàcia de Haralabidis (6 gols) i Musselman (5), els braços executors del triple campió mundial i olímpic

La selecció espanyola, amb onze jugadores catalanes, ha tornat a sucumbir davant el potencial dels Estats Units (13-8, amb parcials de 3-3, 3-2, 5-3 i 2-0) i ha quedat fora de la pugna per les medalles en el mundial de Budapest. L’equip de Miki Oca ha resistit fins a la mitja part (6-5), però després de la represa no ha pogut respondre a l’efectivitat de les jugadores de l’arc nord-americà: Stephanie Haralabidis (6 gols) i Madeline Musselman (5), un autèntic malson per a la defensa hispana.

Musselman, una de les canoneres nord-americanes, només ha necessitat 24 segons per deixar la seva targeta de presentació. El triple campió mundial i olímpic ha començat molt endollat, aprofitant les primeres superioritats. Les de Miki Oca s’han anat despertant. Amb Martina Terré sota els pals, han elevat el llistó defensiu i amb ràpides transicions han restablert l’equilibri (3-3) abans de tancar el primer quart, amb gols de Judith Forca, Maica García i la jove Nona Pérez. Les subcampiones mundials i olímpiques han aprofitat uns instants de cert desconcert del rival per prendre la iniciativa amb un gol de Bea Ortíz només començar el segon quart. Un penal executat per Haralabidis ha donat vida a les d’Adam Krikorian i s’ha entrat en una fase d’intercanvi de cops. Forca, amb una precisa vaselina marca de la casa, tornava a avançar a les aspirants, però les rivals han replicat amb una altra canonada de Musselman i un gol de l’exsabadellenca Maggie Steffens (6-5). Abans d’arribar el descans Ashleigh Johnson ja s’ha deixat veure aturant un penal a Elena Ruiz.

Després del descans llarg, els Estats Units ha premut l’accelerador. Molt efectiu en atac i sòlid en defensa, ha anat guanyant terreny al conjunt espanyol. L’encert de Haralabidis i Musselman ha anat obrint l’escletxa (11-7), tot i que les d’Oca no es donaven per vençudes amb els gols de Pili Peña, Maica i Elena Ruiz (11-8). En l’últim quart, el conjunt espanyol no ha vist porteria i dues dianes més de Haralabidis han deixat el resultat final en 13-8.