Tennis

Badosa arrenca amb força i Serena cau a la primera

Tennis. Wimbledon. La de Begur recupera sensacions en un debut plàcid contra Chirico i la nord-americana no frena el pas del temps i les seqüeles d’un any d’inactivitat davant Tan

Paula Badosa (4) es va espolsar els nervis i va debutat a Wimbledon amb un triomf solvent contra la nord-americana procedent de la qualificació Louisa Chirico (236a de la WTA) per 6-2 i 6-1 en tan sols 56 minuts, una victòria meteòrica i segellada amb control i bones sensacions. La catalana va acreditar el seu bon servei i va guanyar un 72% dels punts amb el primer. Badosa arribava a l’All England Club amb dubtes després d’haver perdut tot just començar en el torneig d’Eastbourne en el seu primer partit d’herba del curs contra una rival teòricament prou inferior. Per això, haver iniciat el camí a l’All England Club amb fermesa és molt important per rescabalar la seva moral. S’enfrontarà a la romanesa Irina Bara, que va batre la francesa Chloe Paquet per 6-2 i 6-4.

També va superar la primera eliminatòria amb molta facilitat la polonesa i màxima favorita Iga Swiatek (1), que va derrotar per 6-0 i 6-3 la croata Jana Fett i va sumar el seu 36è triomf seguit. Se les haurà amb la neerlandesa Lesley Pattinama Kerkhove (138a).

Serena Williams, set cops campiona i amb 23 títols de Grand Slam en el seu currículum, no va poder desafiar amb 40 anys el pas del temps i l’efecte contraproduent de les lesions i va perdre contra la francesa de 24 anys Harmony Tan (116a de la WTA) per 7-5, 1-6 i 7-6 (7) en una marató de 3 hores i 10 minuts en el seu retorn a les pistes després d’un any d’inactivitat.

Williams no jugava precisament des de Wimbledon 2021. Tan hi debutava. Lenta i desubicada i evidentment sense ritme de competició, Serena va fer patir d’entrada. Però ho va donar tot i va reaccionar amb un break en la setena pilota en un interminable segon joc del segon acte (2-0). La nord-americana, amb un tennis més recognoscible i orgull, va empatar (6-1) i va salvar una pilota de partit amb 6-5 en el tercer acte. I fins i tot, a pesar d’un cansament visible pels esbufecs, es va posar al davant (4-0) en el super tie-break.

LA DADA

36
triomfs
seguits acumula la número 1 del rànquing mundial, la tennista polonesa Iga Swiatek, campiona a Roland Garros.

LA PROTAGONISTA

Mai és fàcil ser favorita. Les rivals juguen amb molta desimboltura. En herba, a més, els jocs se te’n van ràpid
Paula Badosa
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)