Patinatge

Hanyu Yuzuru, llegenda del patinatge artístic, es retira

El patinador de 27 anys decideix deixar la competició després de patir diverses lesions al final de la seva carrera, però continuarà fent exhibicions

“Per mi patinar és viure.” Emocionat, però sense perdre el somriure, el patinador de 27 anys Hanyu Yuzuru ha anunciat, avui en roda de premsa a Tòquio, la seva retirada.

El japonès, reconegut com el patinador sobre gel més gran de la història, ha decidit penjar els patins. Així la seva carrera queda tancada amb els passats Jocs de Tòquio 2020 on va aconseguir la quarta plaça i va intentar un salt històric: el quàdruple àxel, mai intentat abans.

“Crec que ja no puc comparar-me amb altres competidors. Em vaig lesionar i em feia tant mal que no podia entrenar.” Després de patir una sèrie de lesions en el tram final de la seva trajectòria, el japonès ha decidit deixar les competicions. De totes maneres, Hanyu no pensa a abandonar el patinatge, al contrari. “Vull seguir treballant, però ja no estaré confinat a les competicions. Crec que puc portar el patinatge artístic a diferents llocs i maneres.”, explicava el patinador en la roda de premsa.

Nascut a Sendai, va posar-se els patins amb 4 anys, i els penja avui, amb 27. La llegenda no marxa amb les mans buides. Durant la seva carrera Hanyu s’ha proclamat quatre vegades campió del Grand Prix; ha aconseguit dues medalles d’or consecutives als Jocs Olímpics de Sotxi (2014) i PeyongChang (2018); dues vegades campió del món (2014 i 2007), tres segon (2015, 2016 i 2019) i dos tercer (2012 2021); i guanyador del campionat dels Quatre Continents de Patinatge Artístic el 2020.

Amb tot això, l’elegant patinador japonès es retira amb una espina clavada: el quàdruple àxel. Ningú mai ha aconseguit completar el salt de quatre voltes i mitja. Hanyu ha estat l’únic en intentar-lo en una competició, i tot i no completar-lo, l’intent del patinador ja és històric. De totes maneres, el de Sendai no deixa el patinatge, continuarà fent exhibicions, per tant, és molt probable que acabem veient-lo treure’s l’espina i completant el salt.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)