Ciclisme

Pogacar supera a l’esprint Vingegaard en l’alt de Peyragudes

L’eslovè posa a prova la força del danès, que respon molt bé i fa un pas més cap el triomf final del Tour

Tadej Pogacar (UAE) ha guanyat la dissetena etapa amb arribada a l’alt de Peyragudes al superar a l’esprint Jonas Vingegaard (Jumbo-Visma) en la infernal rampa de 300 m i al 17 per cent que portava a la línia de meta. L’eslovè, que ha sumat el seu tercer triomf en aquesta edició del Tour, ha posat a prova la força del danès en una etapa ràpida i amb tres ports de primera categoria, però el líder de la general ha respost molt bé i malgrat perdre quatre segons per la bonificació ha fet un pas més cap a la victòria final a París.

L’etapa s’ha iniciat amb molt de ritme, una alta velocitat i molt intents d’escapada, però el pilot no els ha permès. S’ha arribat a la primera dificultat del dia, el col d’Aspin amb un grup d’escapats que només tenien trenta segons de marge respecte el pilot. Tot feia preveure que els favorits a la general volien traslladar la seva lluita a l’etapa i així ha estat.

Pogacar, tot i quedar-se amb només tres companys per l’abandonament de Rafal Majka per lesió abans de l’inici de l’etapa, ha intentat atacar. L’eslovè ha fet que el seu equip, l’UAE, imposes el ritme en les ascensions als ports i ha intentat marxar a pocs quilòmetres del cim del col de Val Louron-Azet. El danès no l’ha deixat escapar, l’ha atrapat amb força facilitat i han anat plegats fins al final.

En la lluita pel podi el gal·lès Geraint Thomas (Ineos) ha acabat quart de l’etapa i s’han consolidat en la tercera posició, ja que l’hi ha tret gairebé un minut i mig al quart, el colombià Nairo Quintana (Arkea).

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)