Ciclisme

Victòria de Jasper Philipsen en el final a París

Jasper Philipsen (Alpecin) és el guanyador de la última etapa del 109è Tour, de 115,6 quilòmetres amb el tradicional final als Camps Elisis. Els 135 corredors que acaben la cursa hi arribaven amb 56,1 per recórrer, en 8 voltes al circuit de 6,8. El belga suma la seva segona victòria en aquest Tour i, amb 50 finals als Camps Elisis, és el dotzè triomf del país que en té més en aquest final (Itàlia i França 5). Wout van Aert no ha disputat l’etapa, perquè els cinc homes del Jumbo han entrat plegats.

Jan Tratnik (Bahrain) era el primer en intentar-ho en el traçat final, tot i que el primer en accelerar quan el jutge havia donat la sortida era Wout va Aert, seguit de Tadej Pogacar i Jonas Vingegaard, els tres grans protagonistes de la cursa i vencedors de les quatre classificacions individuals, amb el belga considerat per unanimitat, a més, el corredor supercombatiu.

El pilot tenia sempre els intents d’escapada controlats, amb cap d’elles arribant al mig minut. El so de la campana era la banda sonora del final de Max Schachmann (Bora) i Jonas Rutsch (EF Education) i, ja a l’inici de la última volta, els Ineos sorprenien amb una acceleració de Geraint Thomas i Filippo Ganna que tenia en Tadej Pogacar per l’esquerra l’home que contraatacava.

El Bikeexchange era qui entrava amb més homes als últims metres i, obrint-se separat de la resta, Jasper Philipsen ha guanyat amb molta suficiència, amb Dylan Groenewegen (BikeExchange) segon i Alexander Kristoff (I.termarché) tercer.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)