Tennis

Tres retirades en cinc mesos

Tennis. WTA. Els reiterats problemes físics i la falta de ritme entelen, tot i una revifada amb semifinals a San José, el curs de Paula Badosa

Tres retirades en els deu últims tornejos jugats des del 30 de març entelen la bona temporada que estava fent Paula Badosa i encenen els llums d’alarma sobre el seu estat físic i sobre la seva capacitat de sobreposar-se a la pista. No està bé. La millora física i mental van ser les grans claus que la van impulsar quan va ser campiona d’Indian Wells en una final memorable. Alhora, la vulnerabilitat encoratja les rivals inferiors, que veuen que la de Begur, a pesar de conservar els seus cops definitius i el talent, ha perdut bona part d’aquella capacitat que li permetia sobreposar-se davant les dificultats que la va caracteritzar el 2021, quan va fer el gran salt en el rànquing.

Es va retirar plorant a Miami el 30 de març, quan Jessica Pegula li estava passant per sobre (4-1). Certament, en aquella ocasió se la veia físicament molt limitada i esgotada. També va plegar a Wimbledon, en el segon set, contra la russa Veronika Kudermetova, una altra rival a la qual havia derrotat, a Madrid, a l’abril, per 6-3 i 6-0. A San José va saber abstreure’s de la polèmica generada quan va ficar-se de peus a la galleda i va dir que el català no era un llengua –després es va disculpar– i va protagonitzat una setmana prometedora, arribant a les semifinals del WTA 500 de San José (on ja va demanar assistència mèdica), amb un triomf valuós sobre la jove emergent Coco Gauff, finalista de Roland Garros.

En el WTA 1.000 de Toronto, en canvi, es va retirar adduint problemes físics contra una rival inferior, contra la qual duia un 2-0 –Wimbledon 2021 (6-4 i 6-1) i Miami 2022 (6-3 i 6-2)–, la kazakh Yulia Putintseva (46a de la WTA). Un joc sòlid des del fons i les deixades van esmicolar la catalana. Badosa duia el parcial ben encarrilat amb un break favorable (2-4), havia salvat dues pilotes de set amb 4-5. Amb 5-5, però, es va enfonsar: 7-5. De sobte, el set se li va començar a tòrcer. Es va començar a mirar el peu –abans ja s’havia encarat amb el seu entrenador–, va demanar assistència mèdica i amb 1-0 del segon va plegar, deixant tothom perplex. Tenia previst competir en el WTA 1.000 de Cincinnati, i el seu gran objectiu és l’obert dels Estats Units.

EN EL 2022

L’empordanesa va plegar a Miami, a Wimbledon i ara en el WTA 1.000 de Toronto
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)