Natació

La lluita de Carles Coll el situa setè en els 200 m estils

Natació. El tarragoní és el millor en el tram de braça, però els darrers 50 m se li fan llargs i acaba amb 1:59.96. El relleu 4x100 m estils, amb Coll i Mollà, tanca l’europeu amb un vuitè lloc

La setena posició de Carles Coll en la final dels 200 m estils no va deixar satisfet el tarragoní del CN Sabadell, però alhora va ser un pas més en la seva carrera esportiva: “Em queda un sabor amarg, però a la vegada estic content de com han anat sortint les coses i dels passos que he fet cap endavant com a nedador.” Carles Coll va acabar amb una marca d’1:59.96, no va millorar la de la semifinal (1:59.66) tot i que gairebé sempre va estar en la cursa i lluitant. Va ser cinquè en l’estil de papallona inicial, i després en l’esquena va baixar al setè lloc. El tram de braça va ser espectacular (34.00), va ser el millor de tots els finalistes i es va situar sisè, però en els darrers 50 m d’estil lliure va pagar l’esforç de tot el campionat i va acabar vuitè. El tarragoní va explicar: “La final ha anat com m’esperava. Ho he intentat fins als 150 m, era allà, en la cursa, però he nedat moltes proves en aquest campionat i al final ho he pagat en l’últim 50.” El títol va ser per a l’hongarès Hubert Kos, amb 1:57.72, que va aguantar l’esprint final de l’italià Alberto Razzeti, que venia des del darrere i va ser segon a només una dècima (1:57.82).

El relleu 4x100 m lliure estatal, amb Carles Coll, el barceloní Mario Mollà (CN Terrassa), el mallorquí del CN Sabadell Serio de Celis i el madrileny Nicolás García (Gredos), va tancar l’europeu amb la vuitena posició (3:37.25). El gran favorit, Itàlia, es va emportar clarament el títol, amb 2:28.46. En el 4x100 m lliure femení, Suècia va guanyar la medalla d’or, amb 3:55.25. Espanya, amb la madrilenya Carmen Weiler (Canoe), la barcelonina Jessica Vall (CN Sant Andreu), l’alacantina Carla Hurtado (Tenis Elx) i la castellonenca Lidón Muñoz (CN Sant Andreu) va quedar fora de la final per només tres dècimes. Va ser cinquena de la seva sèrie, amb 4:05.78, i novena del total.

Dues centèsimes

L’anglès Benjamin Proud va guanyar per només 2 centèsimes el títol europeu de 50 m lliure. Es va imposar amb 21.58 a l’italià Leonardo Deplano, que va fer 21.60. En els 100 m esquena, la diferència estre el campió i el subcampió va ser de 3 centèsimes. L’italià Thomas Ceccon va guanyar (52.21) i el grec Apostolos Christou va ser segon (52.24). L’adolescent de 16 anys Lana Pudar, de Bòsnia, va dominar els 200 m papallona i va guanyar el títol europeu amb una bona marca (2:06.81). La lituana Ruta Meilutyte va confirmar que era la favorita en els 50 m braça i va guanyar amb 29.59. L’alemanya Isabel Gose va ser la campiona dels 400 m lliure (4:04.13) i va impedir que la italiana Simona Quadarella (4:04.77) aconseguís el tercer títol europeu consecutiu en la distància. L’alemany Lukas Maertens va dominar els 400 m lliure amb 3:42.50.

Belmonte tanca l’europeu sense disputar cap final

Mireia Belmonte (UCAM Fuensanta) va tancar l’europeu sense poder entrar en cap final en les cinc proves que va disputar. La badalonina, que no va voler fer declaracions després de cap de les proves ni una valoració final de la seva actuació europea, va ser dissetena en els 400 m lliure, l’última prova que va disputar. Mireia Belmonte va quedar lluny de la final directa de les vuit millors, després de ser sisena de la seva sèrie amb 4:18.33. En aquesta mateixa prova Ainhoa Campabadal (CN Sant Andreu) no es va poder apropar als seus registres en finalitzar novena de la seva eliminatòria amb una marca de 4:22.94, i va acabar 28a del total de participants. Mireia Belmonte va aconseguir la seva millor posició en l’europeu en els 400 m estils, amb què va iniciar el campionat, en ser desena (4:48.18) i quedar a quinze centèsimes de la final directa. En els 200 m papallona, la seva prova de capçalera i en què va ser campiona olímpica, va disputar la semifinal i va ser cinquena de la primera (2:14.01). Va acabar onzena del total, i es va quedar a més de tres segons de la final. En els 200 m estils també va arribar a la semifinal i va acabar catorzena (2:15.47). El seu pitjor resultat va ser en els 100 m papallona, en què no va superar les eliminatòries i va ser 32a (1:02.73).