Atletisme

Marcos Ruiz és cinquè en el triple salt de l’europeu

L’atleta valencià, amb llicència de la federació catalana, ha acreditat un millor intent de 16,78 m

El valencià Marcos Ruiz, que competeix amb llicència de la federació catalana, ha ocupat un meritori cinquè lloc en la final de triple salt de l’europeu de Munic, amb un millor intent de 16,78 m. Amb aquest registre, aconseguit en el segon intent, s’ha col·locat momentàniament en segon lloc, però després s’ha vist superat per l’italià Andrea Dallavalle (17,04 m), el francès Jean-Marc Pontvianne (16,94 m) i el també transalpí Tobia Bocchi (16,79 m). El títol ha quedat sentenciat en la segona tanda de salts, amb el portuguès Pedro Pablo Pichardo, aterrant a 17,50 m. El saltador d’origen cubà ha fet un últim intent molt llarg, però ha estat nul per molt poc.

Amb la plaça de finalista assegurada, Ruiz ha arriscat en les últimes temptatives, però ha fet dos nuls i en l’últim intent ha arribat a 16,77 m. Ruiz s’entrena des de fa tres anys al CAR de Sant Cugat a les ordres de Toni Corgos, tot i que a Munic seguia les instruccions d’Ivan Pedroso, un dels tècnics de salts horitzontals de la federació espanyola. L’atleta del Playas de Castelló ja va accedir a la final de l’europeu de Berlín 2018, però aleshores es va haver de conformar amb el desè lloc (16,44 m).

Maria Vicente, desena després de la primera jornada

Divuitena després de les dues primeres proves (1904 punts), l’hospitalenca Maria Vicente ha escalat posicions al final de la primera jornada d’heptatló gràcies al seu rècord personal en pes, amb 13,53 m, –tenia 12,77 m– i als en 200 m, cinquena de la seva sèrie i sisena del global amb 24.18. A l’atleta catalana, que arrossega problemes musculars, no se l’ha vist còmode i ha arribat al tram final molt crispada. A l’espera de les tres proves de demà –llargada, javelina i 800 m–, Vicente ocupa el desè lloc amb 3630 punts. El lideratge és per a la campiona olímpica, mundial i europea, la belga Nafissatou Thiam, amb 4063 punts.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)