Ciclisme

Etapa i lideratge per a Roglic en la Vuelta

Primoz Roglic (Jumbo) és el vencedor de la quarta etapa de la Vuelta, de 152,5 km i dos ports, Opakua (2a) que es coronava a 90 de meta i Herrera (3a) a 14,5 de l’arribada a Laguardia. El final era una explosiva pujada a la localitat alabesa, al 5% de mitjana en l’últim quilòmetre. Juanpe Rodríguez feia l’arribada a Mads Pedersen (Trek) i, alhora, l guanyador de les tres últimes edicions de la cursa, la general del qual passa a liderar després del seu primer triomf d’etapa. Pedersen i Enric Mas (Movistar) son segon i tercer a meta i l’eslovè treu 27 segons a Remco Evenepoel i 33 a Richard Carapaz, sisè i setè en la general.

Alexey Lutsenko (Astana) i Alessandro De Marchi (Israel) agafaven un escàs marge al quilòmetre 3 i després de perseguir-los, durant uns quants minuts, s’hi afegien James Shaw (EF), Jarrad Drizners (Lotto), Ander Okamika (Burgos) i Joan Bou (Euskaltel). Consolidada l’escapada, al quilòmetre 20 el marge era de 2 minuts i, coronat Opakua (5 km al 6,9%), 3:12.

Okamika era el primer en cedir i es veia neutralitzat a 64 km per un pilot estirat pels Jumbo i els Bora. L’entrada del Quick-Step feia que Lutsenko –el millor en la general en la fuga, s’arribava a situar al capdamunt de la general de manera virtual– Shaw i De Marchi es quedessin sols al davant a 53 km, amb Bou havent-se posat líder de la muntanya.

La lluita pels punts de la regularitat, amb Sam Bennett (Bora) de verd, acabava enfonsant la fuga superat l’esprint intermedi a 34 km i amb l’irlandès despenjant-se després de ser-hi cinquè darrera els escapats i Mads Pedersen (Trek).

Herrera (7,3 al 4,8) tenia 3, 2 i 1 segons de bonificació per als tres primers en coronar-lo. Julian Alaphilippe (Quick-Step) era qui hi mostrava més interès llançant un petit atac al qual Primoz Roglic (Jumbo) hi responia per endur-se els 3 segons amb el campió del mon despistant-se amb la pancarta dels últims 15 km perquè el port s’acabava a 14,5.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)