Ciclisme

Jay Vine triomfa al Pico Jano i Remco Evenepoel és el nou líder de la Vuelta

La primera etapa de muntanya sacseja la general de la cursa en una jornada dura, marcada per la pluja i l’espessa boira final

L’australià Jay Vine (Alpecin-Deceuninck), resident a Girona, s’ha imposat en la sisena etapa de la Vuelta després de coronar en solitari la inèdita ascensió al Pico Jano, a San Miguel de Aguayo, que a la seva pròpia duresa, amb 12,6 km de pujada i un 6,5% de desnivell mitjà, amb rampes màximes properes al 12%, s’hi afegit la pluja i una espessa boira final. Vine ha resistit l’embranzida final del belga Remco Evenepoel (Quick-Step Alpha Vinyl Team) i el mallorquí Enric Mas (Movistar), que han arribat a 15 segons. La determinació d’Evenepoel ha tingut premi perquè s’ha col·locat com a nou líder de la Vuelta, el sisè en sis etapes, amb 21 segons de marge respecte el francès Rudy Molard (Groupama), que comandava la general després de l’etapa amb final a Bilbao. Mas és tercer, a 28 segons del nou mallot vermell, i l’eslovè Primoz Roglic (UAE), cinquè en l’etapa (a 1:37), ocupa el quart lloc de la general, a 1:01.

A mitja ascensió final, Vine havia superat a l’ucraïnès Mark Padun (EF Education-EasyPost), l’únic supervivent de la fuga de deu corredors del dia i que s’havia trencat en mil bocins en el port anterior, la Collada de Brenes, també de primera categoria.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)