Ciclisme

Revolució al Pico Jano

Ciclisme. L’australià Jay Vine estrena el palmarès i el belga Remco Evenepoel accedeix al lideratge en la primera etapa de muntanya de la Vuelta

L’australià resident a Girona Jay Vine (Alpecin Deceuninck) va estrenar el palmarès al cim de Pico Jano (Cantàbria) en una primera etapa de muntanya de la Vuelta que va superar les expectatives i que va sacsejar la general gràcies a la determinació final del belga Remco Evenepoel (Quick Step). Vine va coronar en solitari aquest cim inèdit en l’historial de la cursa espanyola i Evenepoel va arribar a 15 segons per escalar fins al lideratge, amb 21 segons de marge respecte del francès Rudy Molard (Groupama), que s’havia posat el mallot vermell a Bilbao. Sis etapes i sis canvis de líder. Més moviment, impossible. L’altre triomfador de la jornada va ser el mallorquí del Movistar Enric Mas, que va seguir el ritme marcat per Evenepoel i s’ha col·locat en tercer lloc de la general, a 28 segons del nou líder. El defensor del títol, l’eslovè Primoz Roglic (Jumbo Visma), va acabar l’etapa en cinquè lloc i ocupa la quarta plaça en la classificació global. A la duresa de la mateixa etapa, amb 12,6 km d’ascensió final, i un 6,5% de desnivell mitjà, amb rampes màximes de prop del 12%, s’hi van afegir la pluja i una espessa boira que va acompanyar els ciclistes fins al cim de San Miguel de Aguayo.

A 6,6 km de la meta es va veure com s’esvaïa el somni de l’ucraïnès Mark Padun (EF Education-EasyPost), l’últim supervivent de l’escapada de deu corredors del dia, consumada a l’inici de l’etapa i que s’havia trencat en mil bocins en el port anterior, la collada de Brenes, també de primera categoria. Precisament, el descens d’aquest port, molt perillós a causa de la pluja, va començar a frustrar les aspiracions de Padun. Enmig del pilot tibava amb força Julian Alaphilippe per començar a preparar el terreny a Evenepoel. La jornada va ser moguda des de bon començament i en el descens del primer obstacle del dia, el port d’Alisas, que els escapats havien coronat amb 5 minuts de marge, es va produir una caiguda, amb Jesús Herrada entre els afectats i els primers talls dins del pilot.

ELS PROTAGONISTES

És gairebé una cosa irreal. És increïble que hagi estat capaç de guanyar des del grup de favorits
Jay Vine
He somiat en aquest moment des que fa tres mesos vaig començar a fer la preparació per a la Vuelta
Remco Evenepoel
Etapa 6 (181 km)
1r J. Vine (Alpecin) 4h38.00
2n R. Evenepoel (Quick Step) a 0:15
3r E. Mas (Movistar) a 0:16
4t J. Ayuso (UAE) a 0:55
5è P. Roglic (Jumbo Visma) a 1:37
26è D. de la Cruz (Astana) a 3:15
56è M. Soler (UAE) a 13:50
98è P. Miquel (K. Pharma) a 26:40
100è K. Galván (K. Pharma) m.t.
101è R. Adrià (Kern Pharma) m.t.
General
1r R. Evenepoel (Q. Step) 20h50:07
2n R. Molard (Groupama) a 0:21
3r E. Mas (Movistar) a 0:28
4t P. Roglic (Jumbo) a 1:01
5è J. Ayuso (UAE) a 1:12
6è P. Sivakov (Ineos) a 1:27
7è T. Geoghegan Hart (Ineos) m.t.
8è C. Rodríguez (Ineos) a 1:34
23è D. de la Cruz (Astana) a 3:45
58è M. Soler (UAE) a 22:51
74è R. Adrià (K. Pharma) a 28:07
122è P. Miquel (K. Pharma) a 46:45
123è K. Galván (K. Pharma) a 46:54
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)