Ciclisme

Carapaz guanya a la Pandera i Roglic escurça el marge d’Evenepoel

Richard Carapaz (Ineos) s’endú la catorzena etapa de la Vuelta, de 160,3 quilòmetres i amb final a Sierra de la Pandera (1a), després de Siete Pilillas (3a) i Los Villares (2a). Primoz Roglic ha atacat i Remco Evenepoel s’ha quedat en les rampes més dures del port però s’ha refet per entrar a 48 segons que, amb la bonificació, permet a l’eslovè retallar-ne 52 , per estar a 1:50.

A mil per hora

Vincenzo Nibali (Astana), tercer en la última etapa amb final a La Pandera el 2017, era el primer en intentar-ho des del quilòmetre 1. Alexey Lutsenko (Astana) i Richard Carapaz (Ineos) superats els 76 quilòmetres agafaven uns metres i sis corredors veien que el moviment era el bo: Clément Champoussin (AG2R), Luis León Sánchez (Bahrain), Bruno Armirail (Groupama), Filippo Conca (Lotto), Kenny Elissonde i Mads Pedersen (Trek) i, de seguida, Raúl García Pierna (Kern Pharma) i Marco Brenner (DSM), s’hi afegien per formar un grup de 10, el millor a la general era Carapaz, 19è a 14:52.

El Quick-Step deixava fer fins que a 70 quilòmetres la diferència eren 3 minuts després de dues hores a 47 km/h de mitjana. La fuga coronava Pilillas, a 58 km, amb 4:16 de marge.

Enllaçats

Lutsenko a 19 km en el penúltim port i la diferència en poc més de 3 minuts accelerava el ritme i Sánchez era el primer en agafar-li la roda, amb Carapaz i la resta ajuntant-se al davant per ser vuit, ja sebse Pedersen –el danès, vencedor ahir, havia fet l’aproximació– ni Brenner. Al darrera, Esteban Chaves feia un moviment que servia als Jumbo per estirar el grup, amb Robert Gesink eliminant homes per darrera, entre els quals Chavito o Marc Soler, que amb un esforç tornava al grup.

Luisle coronava Los Villares sol amb una quinzena de segons. Carapaz l’atrapava baixant i els dos començaven Sierra de la Pandera, a 8,3 km – el port és al 7,8% de desnivell mitjà amb el cinquè quilòmetre al 14 i el sisè al 10–, amb 2:38 respecte el pilot. Champoussin els agafava a 7 pel final i Conca feia que fossin quatre al davant.

La traca

Els Jumbo amb Chris Harper feien que la diferència baixés dels dos minuts amb Roglic i Miguel Ángel López a roda d’Evenepoel, tercer en la fila dels favorits amb un sol company al davant. Ilan van Wilder (Quick-Step) duia el grup amb el mallot vermell a roda i era Roglic qui atacava en el punt més exigent del port, a 4 quilòmetres, mentre Evenepoel mantenia el seu ritme.

Carapaz ho intentava en solitari a 3,4 i Evenepoel cedia sense i de seguida es quedava a mig minut de l’eslovè. Enric Mas i Miguel Ángel López enllaçaven amb el vencedor de les tres últimes edicions de la Vuelta, amb Ayuso punxat i havent d’acabar amb una bici del cotxe neutre. El jove de l’UAE deixava enrere el líder de la general, que cedia 50 segons respecte els tres de la general quan estaven a 2 km i ja veien a Carapaz. mas no aguantava el canvi de Roglic, mentre Evenepoel es refeia amb Ayuso. Superman passava Roglic amb Carapaz a 10 segons i una baixada que servia al campió olímpic per lligar el seu segon triomf d’etapa en tres dies.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)