Més esport

HOQUEI SOBRE HERBA

MUNDIAL FEMENÍ

Cita de present i futur per a la selecció estatal femenina

El quart lloc de Madrid és la gran referència de l'equip estatal

Usoz comença a rejovenir el grup amb Londres 2012 a l'horitzó

La selecció estatal femenina, amb la participació de deu catalanes, inicia avui el seu camí en el mundial de Rosario (Argentina) amb el quart lloc de Madrid 2006 com a gran referència –el seu millor resultat en nou participacions en la competició–, però conscients que el seu valor real estaria entre la quarta i la vuitena posició. «Per descomptat que és factible repetir l'actuació de Madrid, però sent realistes el més probable és que estiguem lluitant per acabar entre els vuit primers», apunta el seleccionador, Pablo Usoz, que pretén anar consolidant l'equip per a futures cites, especialment els Jocs Olímpics de Londres 2012. Usoz ha confiat amb una barreja de jugadores molt experimentades, amb més d'un centenar de partits internacionals com Núria Camon (203), Sílvia Muñoz (192) i Sílvia Bonastre (134), i d'altres que afrontaran el seu primer campionat important com Berta Bonastre (1), Isabel Barguñó (2) i Carlota Petchamé (6).

Debut contra Anglaterra.

El debut del combinat estatal –avui a les 10 del vespre hora catalana– serà contra Anglaterra, un dels equips que més ha evolucionat en els últims temps amb Londres 2012 a l'horitzó. Segons Usoz, Anglaterra, que va obtenir la medalla de bronze tant en la Champions Trophy com en l'últim europeu, és un dels candidats a guanyar-se l'accés a les semifinals. Els altres rivals de l'equip espanyol en el grup B són Xina, Corea, Sud-àfrica i Argentina, l'amfitrió i un dels principals aspirants al títol. En el grup A, el principal favorit és Holanda, que defensa la corona assolida fa quatre anys.

Pablo Usoz considera que l'equip arriba a la cita en un bon punt de forma i de joc després d'una fase de preparació que va començar a finals de juny i que s'ha portat a terme entre San Fernando, València, Alemanya, Terrassa i finalment Argentina. El seleccionador estatal ha treballat especialment en els penals, un dels mals endèmics de l'equip i l'eficàcia dels quals serà clau per arribar lluny en la competició.

EL PROGRAMA

Grup A
Holanda, Índia, Alemanya, Nova Zelanda, Austràlia i Japó.
Grup B
Xina, Corea, Espanya, Anglaterra, Argentina i Sud-àfrica.
1a fase Espanya*
Avui (22:00 h):
Espanya-Anglaterra
31 d'agost (22:00 h):
Sud-àfrica-Espanya
3 de setembre (00:30 h):
Espanya-Argentina
4 de setembre (22:00 h):
Corea-Espanya
6 de setembre (19:30 h):
Espanya-Xina *(Horari català. Els dos primers passen a semifinals)
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)