Tennis

Comiat emotiu de Federer a Londres jugant amb Nadal en la Laver Cup

Roger Federer posa avui punt i final a una carrera de 24 anys sublim i farcida d’èxits. El magnífic O2 de Londres és un escenari grandiloqüent per engalanar un final de trajecte emocionant i seguit amb expectació arreu del mon. El guanyador de 20 grans eslams, 28 Masters 1000 i 103 títols ATP s’ha guanyat a pols el reconeixement i l’admiració pel seu estil de joc espectacular i pel seu comportament dins i fora de la pista.

Al costat de Nadal, el suís juga un partit de dobles en el marc de la Laver Cup –Europa contra la resta del mon–davant dels nord-americans Frances Tiafoe i Jack Sock, una parella de nivell. El suís va ser campió olímpic de dobles el 2008 amb Stan Wawrinka, amb el qual també va formar tàndem en la copa Davis que van conquerir el 2014.

Federer i Nadal han conreat una amistat a partir dels seus 40 duels en el circuit marcats per la rivalitat però també pel respecte, amb avantatge per al balear de 16-24, que li va pispar la final de Wimbledon 2008. “No tornarà a passar”, feia broma el suís.

Federer ha saludat un per un a tots els selectes membres de l’equip europeu abans de saltar per darrer cop a la pista, amb un posat més aviat tens. El públic, embogit, ha esclatat amb la sortida del suís i el seu company Nadal en una posada en escena ben dissenyada en que els rivals, Tiafoe-Sock, han sortit abans amb el seu capità John McEnroe al capdavant. El gran Stefan Edberg, un altre mite més afegit a la litúrgia, ha fet el sorteig i els quatre contendents s’han fet la foto de rigor. La primera pilota que ha tocat el geni de Basilea ha estat una prometedora volea guanyadora marca de la casa. En el seu primer torn de servei també ha exhibit un dels seus grans cops d’un catàleg infinit que a partir d’ara s’haurà de gaudir enllaunat.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)