El primer triomf gironí del curs a la 1a estatal, del Sarrià

Arnau Palahí amb 28 gols en tres partits, el màxim realitzador de la lliga

El 29-27 contra l’Adrianenc suposa la primera victòria de l’exercici 2022/23 d’un dels tres equips de la demarcació gironina que hi ha a la 1a estatal. És obra del Sarrià, en la jornada 3 després de la qual el Bordils i el Banyoles acrediten 0-3, juntament amb el Terrassa i el conjunt morat.

El duel al Pavelló de la UES va embogir en la segona meitat (15-16 al descans) després que els de Josep Espar arribessin a tenir un màxim avantatge de 4 (26-22). Els visitants lligaven un 0-4 i, acte seguit, els locals responien amb un 3-0. Guillem Lozano, tercer màxim golejador de la lliga (25), va fer 7 gols i David Mariscal 5. Joel Pararols és el novè de la categoria amb 18 (3 dissabte com Pep Arnau, Nitu Pórtulas, Adrià Font i Iñaki Gutiérrez).

El màxim golejador de la lliga, amb dos més que el segon, és Arnau Palahí amb 28 (9,3 per partit). El Bordils va perdre a la pista del Sant Cugat per 31-29, malgrat el 0-6 després de veure’s amb la màxima en contra (20-13) en la segona meitat (17-11 al descans). Els locals no es deixaven remuntar (31-26). Palahí va fer 8 gols i Pep Reixach 7. El Banyoles també du 0-3 amb la derrota a casa contra La Roca 30-36, marcada pel mal inici local (9-15). Roger Milla va fer 7 gols i és el màxim golejador de l’equip a la lliga (17) i Andreu Vidal en va fer 8 (en du 13).

El primer enfrontament directe és aquest dissabte al Blanc i Verd (19.30 h) entre el Bordils i el Sarrià. El derbi es va disputar al juny en els quarts de final de la copa catalana. A Plata, l’últim va ser el mes de febrer del 2021 mentre els dos equips no es veuen les cares a la 1a estatal –sense comptar la presència del Bordils B– des del 2013.