Atletisme

La Cursa dels Bombers tindrà 12.000 corredors i supera la xifra del 2021

Es disputarà diumenge i les inscripcions tornen al nombre de les edicions d’abans de la pandèmia

La 23a edició de la Vueling Cursa dels Bombers tindrà 12.000 participants, superarà la xifra de l’any passat i tornarà a un nombre d’inscripcions semblant a les edicions anteriors a la pandèmia. Això la situa com la cursa més multitudinària del 2022 a l’estat espanyol sobre un circuit urbà homologat a la distància de 10 quilòmetres. La prova es disputarà diumenge i s’ha presentat avui a l’Arc del Triomf de Barcelona amb la presència del regidor d’esports de l’Ajuntament de Barcelona, David Escudé, el director de Bombers de Barcelona, Sebastià Massagué, i el director esportiu de la Cursa Bombers, Roger Roca.

“La Cursa dels Bombers és una prova emblemàtica de la ciutat i després que la pandèmia afectarà la participació de corredors, avui puc dir que aquests 12.000 corredors representen xifres anteriors a la pandèmia i la tornada a la normalitat” ha destacat David Escudé. Un dels elements característics de la prova és la solidaritat. “Per nosaltres la carrera és, sobretot, solidària. S’han proposat 17 reptes solidaris amb què s’han recaptat gairebé 15.000 euros, cosa que ens enorgulleix” ha assenyalat SEbastià Massagué.

En l’aspecte esportiu, l’objectiu d’aquest any és batre els rècords aconseguits l’any passat per Abdessamad Oukhelfen amb 28.19, i la manresana Meritxell Sole, amb 33.33. n aquest sentit, el director de la cursa, l’atleta Roger Roca, ha assenyalat que “el llistó és molt alt”, si bé aquesta edició la Cursa dels Bombers compta amb “corredors d’un gran nivell”. El guanyador de y passat, Abdessamad Oukhelfen no hi serà present, però si Mertixell Soler que serà la gran rival de Cristina Silva i Naima Ait Alibou. En la cursa masculina destaquen Xavier Badia, campió català dels 10 quilòmetres i campió d’Espanya dels 5 i el jove porto-riqueny resident a Barcelona, Víctor Gabriel Ortiz.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)