Gran exhibició del Barça

Handbol. L’equip d’Ortega esborra el Kielce en la repetició de la final de la Champions i avui es juga la Super Globe contra el Magdeburg (19.30 h, E3)

Kielce 28 Barça 39

KIELCE:Wolff (Kornecki, m. 45 a 60); Moryto (5, 1p), Remilí (1), Karalek (3), Gebala, Sicko (2), Nahí (1), –equip inicial–, Daniel Dujshebaev (5, 1p), Karacic, Tournat (5), Thrastarson (1), Sánchez-Migallón (1), Álex Dujshebaev (3) i Olejniczak (1).BARÇA:Gonzalo Pérez de Vargas (Nielsen, m. 47 a 60); Aleix Gómez, Mem (4), Fàbregas (5), Thiagus Petrus, N’Guessan (5) i Ariño (3) –equip inicial–; Cindric (6), Wanne, Carlsbogard, Melvyn Richardson (5), Janc (4), Lángaro, Makuc (4) i Frade (3)PARCIALS:2-2, 2-6, 6-8, 7-11, 10-14, 11-16; 15-21, 16-25, 18-29, 21-32, 24-36 i 28-39.

El Barça va derrotar el Kielce amb una gran autoritat per 28-39 en la segona semifinal de la Super Globe, l’únic títol que se li va escapar el curs passat, i jugarà la final demà (19.30 h) contra el Magdeburg, que va superar l’Al Ahly egipci per 28-36 en la primera. El conjunt de Carlos Ortega buscarà la revenja de la final del 2021 que va perdre contra els alemanys per 28-33. El porter Gonzalo Pérez de Vargas, que va fer avorrir els rivals sobretot en la primera part, va ser designat MVP del partit

El primer temps escandalós de Gonzalo, amb 16 aturades, va encarrilar el partit amb un 11-16 en el descans. El duel entre els dos finalistes de la darrera Champions va començar igualat (3-3), però el Barça va fet la primera estirada de seguida (3-7) i va anar sempre al davant, tot i els tres penals fallats seguits per Aleix Gómez davant d’Andreas Bolt, un fet prou inusual.

La bona direcció de Cindric, molta velocitat, agressivitat defensiva i repartiment de gols en atac, amb Mem i N’Guessan prou inspirats des de l’exterior i el pivot Fàbregas (4), el màxim golejador blaugrana del primer temps, trobant posicions còmodes, van desballestar el Kielce, que va quedar estabornit i mai no va reaccionar. De fet, l’exhibició blaugrana va prosseguir en el segon temps. L’equip de Carlos Ortega va adquirit un màxim avantatge de 12 gols ràpidament (15-27). La màxima diferència van ser els 14 gols (24-38) en una segona part rodona i amb un tram final de relaxació i rotacions.

LA DADA

16
aturades
va fer el porter del Barça Pérez de Vargas, designat MVP del partit, en una primera part brutal