Patinatge

L’objectiu, els títols

La delegació espanyola, amb nombrosa representació catalana, aspira a revalidar les medalles d’or que va guanyar a Barcelona en l’última edició, el 2019, i a conquerir els campionats importants que es van escapar

Més de 7.000 esportistes de 80 països competiran en deu esports per l’honor del títol mundial i les places de podi de les diverses disciplines en els World Skate Games de l’Argentina. La delegació de la Federació Espanyola de Patinatge, amb una bona representació d’esportistes catalans, aspira a obtenir uns grans resultats i lluitarà per revalidar els títols que va aconseguir fa tres anys en els WRG de Barcelona 2019, i també per conquerir els dels campionats importants que es van escapar.

Els World Skate Games 2022 de l’Argentina reuneixen deu campionats mundials de les modalitats de la roda petita per tercera vegada. Les dues primeres edicions es van disputar a Nanjing (Xina) l’any 2017 i a Barcelona el 2019, tot i que llavors es van anomenar World Roller Games. Buenos Aires i San Juan han agafat el relleu en aquesta tercera edició. A la capital catalana van ser onze les disciplines en competició i en aquesta ocasió en són deu. A l’Argentina no es disputaran el roller derby i l’alpí, i ha entrat en el calendari l’skate cross. En l’edició de Barcelona de l’any 2019, els esportistes catalans van ser presents en 22 de les 33 medalles que va guanyar la representació espanyola, amb vuit medalles d’or, cinc de plata i nou de bronze, dels deu títols, dotze subcampionats i onze terceres posicions que va aconseguir Espanya.

Els grans esports

Un dels mundials més importants que es disputen en els World Skate Games és el de l’hoquei sobre patins. En la darrera edició de Barcelona 2019, la selecció espanyola femenina va guanyar el títol i lluitarà per revalidar la medalla d’or, mentre que la gran decepció d’Espanya va ser l’equip masculí, que va quedar fora de la final i va acabar tercer. En els WSG de l’Argentina, la selecció masculina, actual campiona d’Europa, vol lluitar, una vegada més, per aconseguir el títol i tornar al capdamunt del podi. La selecció espanyola sub-19 també va ser la campiona mundial fa tres anys i defensarà el seu títol. Hi arriba com a subcampiona europea.

En el patinatge artístic, un dels altres esports més mediàtics, Pau Garcia va ser el campió mundial júnior fa tres anys i ara arriba a la cita de Buenos Aires com a campió del món sènior –el mundial es disputa cada any–, i amb la intenció de revalidar la medalla d’or. En els grups de xou grans, el campió a Barcelona va ser el CPA Girona, que serà present a l’Argentina, però el CPA Olot serà el que defensi el títol mundial que va guanyar l’any passat a Asunción (Paraguai). El CP l’Aldea va guanyar la medalla d’or en els grups de xou petits a Barcelona, ara no és el campió, però serà present en el mundial. En hoquei en línia, l’equip sènior femení va ser tercer a Barcelona i arriba a Buenos Aires com a subcampió mundial.

HOQUEI PATINS

L’equip femení vol repetir el títol i el masculí, obtenir l’or que es va escapar
LES SEUS, ELS ESPORTS I LES DATES
BUENOS AIRES
Inauguració
29 d’octubre
Patinatge artístic
25 octubre a 6 de novembre
Grups de xou 5 i 6 de novembre
‘Inline freestyle’
3 a 6 de novembre
Hoquei en línia
Sènior femení 24 a 30 d’octubre
Júnior masculí 24 a 30 d’octubre
Sènior masculí 31 d’oct. a 6 de nov.
Júnior femení 31 d’oct. a 6 de nov.
Velocitat
Pista 29 a 31 d’octubre
Circuit 2 a 4 de novembre
Marató 6 de novembre
‘Roller freestyle’
Street 29 i 30 d’octubre
Vert 4 i 5 de novembre
Park 3 a 6 de novembre
‘Scooter’
Street 28 a 30 d’octubre
Park 4 a 6 de novembre
‘Skateboard’
Vert 28 a 30 d’octubre
SAN JUAN
‘Skateboard’
Eslàlom 28 a 31 d’octubre
Descens 10 a 12 de novembre
Street luge 10 a 12 de novembre
Descens en línia
10 a 12 de novembre
Hoquei sobre patins
Sub-19 30 d’oct. a 5 de nov.
Sènior masculí 7 a 13 de novembre
Sènior femení 7 a 12 de novembre
‘Skate cross’
12 i 13 de novembre
Clausura
13 de novembre
ELS CATALANS
Patinatge artístic
Sènior
Individual femení lliure
Carla Escrich (CPA Caldes d’Estrac) i Andrea Silva (CP l’Aldea)
Individual masculí lliure
Pau Garcia (AS Cunit)
Solo dansa masculí
Llorenç Àlvarez (CPA Ripollet)
Júnior
Individual femení lliure
Sira Bella (AS Cunit) i Anouk Vizcarro (CP l’Aldea)
Individual masculí lliure
Aleix Bou (CN Terrassa)
Grups de xou
Grups grans
CPA Olot, CPA Girona i CPA Tona
Grups petits
CPA Tona i CP l’Aldea
Quartets sènior
AS Cunit
Quartets júnior
AP Lliçà de Vall
Hoquei en línia
Sènior femení
Jana Raventós, Judit Pareja i Maria Ayala (Cent Patins), Mercè Vilaró (Tsunamis), Xènia Seoane (Tucans) i Eva Marquès Vila-real)
Sènior masculí
David Ros (Rubí Cent Patins) i Eduard Requena (Valladolid)
Velocitat
Sènior femení
Luisa González (CPV El Prat)
‘Roller freestyle’
Vert masculí
Nel Martín
Park i vert femení Carla Martí
‘Scooter’
Park
Àlex Pérez
Street
Guifré Obradors
Hoquei sobre patins
Sub-19 masculí
Xavi Bosch, Eloi Cervera (Igualada), Nil Viña i Guillem Jansà (Reus), Joan Ruano i Jan Curtiellas (Barça), Joan Picart, Sebastià Moncusí i Biel Autet (Manlleu)
Sènior masculí
Sergi Fernández i Pau Bargalló (Barça), Xavier Malián i Xavier Barroso (Porto), Nil Roca (Benfica), Sergi Aragonès (Reus), Ferran Font (Sporting)
Sènior femení
Laura Vicente, Berta Busquets, Aina Florenza Mariona Colomer i Laura Puigdueta (Palau), Anna Salvat (Vila-sana), Anna Casarramona (Manlleu).
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)