Handbol

Carlos Ortega: “La millor manera d’aixecar-nos és guanyar a Aalborg”

L’entrenador del Barça, Carlos Ortega, considera que la visita demà a la pista de l’Aalborg danès en la Lliga de Campions és una bona oportunitat per aixecar-se després de perdre la final de la Super Globe contra el Magdeburg en la pròrroga (39-41). “Per aixecar-se el millor és guanyar i més aquest partit que és molt complicat. A més, si guanyem, ens deixa ja molt ben posicionats per una de les dues primeres places del grup, que és el que volem”, ha afirmat en la prèvia del partit.

Ortega ha afegit que és “indubtable” que l’Aalborg afronta el partit “més fresc” que el seu equip, “però cal fer el cor fort i sobreposar-nos a tot”. “El central suec Félix Claar és el jugador que té l’’un contra un més determinant del quadre danès, sense oblidar dos exjugadors nostres com Aron Palmarsson i Mikkel Hansen i també el jove extrem dret noruec Kristian Bjornsen, que amb 21 anys està realitzant una gran temporada”, ha destacat sobre el rival el tècnic malagueny.

La preocupació d’Ortega està en el desgast físic de la seva plantilla, amb dues setmanes sense amb prou feines descans: “Ara solament cal pensar en aquest partit i treure el millor de la gent. Igual els que van participar molts minuts en la final de la Super Globe no jugaran molt, i per això els altres han de fer un pas endavant. La millor forma d’oblidar-se de la derrotes a tornar a jugar ràpidament”.

I és que el preparador del conjunt català reconeix que el calendari no els dona treva. “Vam tenir un viatge llarguíssim de tornada d’Aràbia Saudita de mes de dotze hores, hem entrenat suaument ara i ens anem al migdia cap a Aalborg, però el calendari és el que és i a Aalborg ens juguem dos punts molt importants per recuperar la nostra línia de victòries en una pista molt difícil”, ha resumit.

En qualsevol cas, Ortega confia que els seus homes no l’acusin d’haver perdut la final de la Super Globe. “L’única cosa negativa va ser la derrota. Jo sóc bastant crític amb nosaltres mateixos quan surten les coses bé i ara que hem perdut, cal treure el positiu. L’equip es va refer i vam forçar la pròrroga. Va ser una pena, perquè era un títol que ens feia molta il·lusió”, ha afirmat.

El partit serà especial per al meta internacional danès del Barça, Emil Nielsen, que torna a la pista de l’Aalborg, que coneix bé, encara que aquesta vegada, en la Lliga de Campions. “Després de la derrota en la Super Globe, guanyar allà ens donaria molta confiança i, a més són dos punts molt importants per a nosaltres”, ha apuntat. Després de dues temporades a l’Aarhus (de 2015 a 2017), n’ha passat dues més al Skjern i el 2019 va fitxar amb el Nantes francès, per venir aquest any al Barça. Demà torna a jugar al seu país. Nielsen ha destacat de l’Aalborg que és “l’actual líder de la Lliga danesa, solament ha perdut un partit en la Lliga de Campions, té una plantilla poderosa amb jugadors de la talla de Hansen i Palmarsson, dos dels millors del món, i una gran afició”.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)