Al ritme de Pol Valera

Handbol.El bon inici i l’actuació magistral del central de la Garriga (tretze gols) marquen l’estrena europea del Granollers a la pista del Balatonfüredi

Balatonfüredi 25 Granollers 30

BALATONFÜREDI KSE:Andó; Hornyák (4), Malinovic (1), Németh, Vajda (1), Szöllosi (2), Bóka (3) –set inicial–; Tóth (p.s.), Sretenovic (5), Gostovic (3), Kemény (1), Varga, Szmetán (4, 2 p.), Dénes, Szücs (1) i Brandt.FRAIKIN GRANOLLERS:Rangel; Franco, Faruk (4), Amigó, Rey (1), A. García (6), Martínez (3) –set inicial–; Guàrdia (p.s.), Valera (13, 6 p.), Romero (1), Torriani, Gurri (2), De Sande, Domingo i Roca.PARCIALS:0-4, 4-7, 5-9, 7-11, 10-14, 12-15; 14-18, 16-23, 18-25, 19-27, 22-30 i 25-30.ÀRBITRES:Boricic i Markovic. Exclusions: Denes (12’ i 25’) i Vajda (53’), per part del Balatonfüredi; i Amigó (15’ i 42’), Faruk (31’) i Martínez (38’), per part del Granollers.PÚBLIC:Mig miler d’espectadors. El partit es va jugar al Veszprém Arena perquè el pavelló habitual del Balatonfüredi no compleix els requisits de la competició europea.

Una posada en escena espectacular (0-5) i una lliçó magistral de Pol Valera en la direcció de joc (13 gols, amb 6 penals) van marcar l’estrena del Fraikin BM Granollers en la fase de grups de la lliga europea. L’equip d’Antonio Rama va esvair tots els dubtes que havien sorgit després del seu naufragi a Lleó en la lliga Asobal (43-32) i el Balatonfüredi en va pagar els plats trencats. Es va saber sobreposar a la baixa en el pivot d’Esteban Salinas –amb una ruptura fibril·lar al tríceps– amb un joc coral i sota la batuta d’un Valera en estat de gràcia.

L’inici ja va ser premonitori. Solvent en defensa i letal al contraatac, el Granollers ja va fer tota una declaració d’intencions només començar (0-5), amb Faruk Yusuf i Antonio Garcia deixant la seva targeta de presentació. El Balatonfüredi, desbordat, va necessitar gairebé set minuts per veure porteria. A partir d’aquí, les forces es van anivellar, tot i que era el conjunt vallesà qui marcava el ritme. Valera, amb set gols, ja va deixar empremta a la primera meitat. Sense Salinas, el jove mataroní Víctor Romero va tenir minuts de qualitat en la segona línia i no s’arronsava davant la poderosa defensa magiar. El parcial dels primers 30 minuts va ser de 12-15, escàs per als mèrits granollerins.

Després de la represa, es va repetir el guió de l’inici de partit. Dues aturades de mèrit de Rangel Luan –en total en faria 13– i quatre gols consecutius d’Antonio García van donar ales al conjunt vallesà, que va ampliar la renda amb un parcial de 2-6 (14-21). El Balatofüredi no va trobar la fórmula i el Granollers, sota la batuta de Valera, va continuar a velocitat de creuer fins a eixamplar l’avantatge fins al 18-27, tot i que en el tram final, va maquillar el resultat fins al 25-30.