Espanya goleja Austràlia (12-5) i jugarà les semifinals de la lliga mundial contra els Països Baixos

L’equip de Miki Oca ha sentenciat en els dos últims quarts, en què no ha encaixat ni un sol gol (5-0)

La selecció espanyola ha tancat una fase de grups immaculada contra Austràlia (12-5) i demà (13 h per TdP) jugarà contra els Països Baixos la primera semifinal de la superfinal de la lliga mundial de Santa Cruz de Tenerife. En l’altra semifinal s’enfrontaran els Estats Units i Hongria (14.40 h). L’equip de Miki Oca ha exhibit el seu potencial en atac i en defensa ha completat dos últims quarts espectaculars (3-2, 4-3, 4-0 i 1-0), en què no ha encaixat ni un sol gol.

El conjunt hispà s’ha apuntat el primer quart per un ajustat 3-2. En defensa no han pogut aturar els llançaments d’Amy Ridge, però les canonades per tot l’escaire d’Elena Ruiz, Judith Forca i Anni Espar han donat la iniciativa a l’equip local. Tot i l’encert de les australianes en les superioritats (4-4), les d’Oca han reaccionat amb dues grans accions des de la boia. Envoltada de defensores, Paula Leiton ha caçat una pilota amb el peu i ha rematat d’esquenes a la porteria amb la mà davant de Gabriella Palm. La seva companya Maica Garcia tampoc no ha perdonat i, de revés, ha signat el 7-5 amb què s’ha arribat al descans llarg.

El conjunt espanyol ha sentenciat el partit en el tercer quart (4-0). Sòlid en defensa i amb una gran Martina Terré sota els pals, ha tornat a veure porteria amb claredat. Anni Espar ha exhibit repertori amb un precisa vaselina, Bea Ortíz en superioritat, Judith Forca en transició i Maica Garcia, amb un altre revés, han signat el contundent parcial a favor (11-5). Amb la victòria resolta, els últims 8 minuts han acabat amb un pírric 1-0 després d’un gol de Bea Ortíz en superioritat.