Més esport

Xavi Tondo correrà en el Movistar

El ciclista de Valls va admetre ahir la seva pròxima incorporació a l'equip d'Unzué

Si aquesta setmana ens arribava la mala notícia que tres ciclistes catalans –Xavi Tondo, Xavier Florencio i Óscar Pujol– es quedaven sense equip per la desaparició del Cervélo, ahir al matí per al de Valls va arribar la bona, quan va admetre obertament que tenia un compromís amb el Movistar d'Eusebio Unzué. «El ciclisme va començar a agradar-me gràcies a Perico i Indurain. Ara estaré en el mateix equip. Els somnis a vegades es fan realitat», admetia abans de passar el control de signatures a través de la xarxa social Facebook. L'entesa serà per als dos pròxims anys.

La gran oportunitat de la seva vida esportiva li arriba a Xavi Tondo amb 31 anys, després d'una temporada excepcional, gràcies a l'oportunitat que li va oferir el Cervélo.

Era el mes de març quan deixava clavat Cunego en la sisena etapa de la París-Niça obtenia la victòria més gran en la seva carrera esportiva. Era la desena. L'onzena no va tardar ni quinze dies, durant la Volta a Catalunya. Se li estaven obrint les portes. En l'excepcional primera meitat de Giro –va arribar a anar quart– va tornar a reivindicar-se. Fa tres setmanes va passar per un mal moment, quan es va fracturar la clavícula en una inoportuna caiguda durant la Volta a Polònia. Només les ganes i la constància van fer que no perdés el tren de la Vuelta. Fa pocs dies estava convençut que no decidiria res fins després de la Vuelta. Possiblement l'anunci que el Cervélo no continuaria com a tal ho ha precipitat tot.

El Movistar és la reedició del Caisse d'Epargne actual. Sembla que Eusebio Unzué mantindrà bona part de l'equip del 2010. Unzué està batallant ara mateix per retenir Luis León Sánchez i també el colombià Rigoberto Uran. Tot indica que seran companys de Tondo l'any vinent David Arroyo, José Iván Gutiérrez, José Joaquín Rojas, Vasil Kiriyenko, Imanol Erviti, Rubén Plaza, Marzio Bruseghin, José Iván Gutiérrez, Mauricio Soler, Rui Costa, Andrey Amador i Ángel Madrazo.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)