Tennis

Granollers, fidel a la cita

Tennis. ATP Finals. El català juga per setena vegada, amb tres parelles diferents, el quadre de dobles de la reunió de mestres, de la qual va ser campió el 2012 al costat de Marc López

Marcel Granollers iniciarà avui al Pala Alpitour de Torí la seva setena participació en les ATP Finals, el Masters, en la modalitat de dobles, un nou èxit que el consolida com un dels millors de l’especialitat en la darrera dècada. Serà el tercer cop seguit amb l’argentí Horacio Zeballos de parella. Tots dos han arribat dues vegades a les semifinals (2020 i 2021). El català i l’argentí han guanyat aquest curs un torneig ATP a Halle sobre herba i, per quart any consecutiu, aixequen un trofeu ATP 500 o superior. A més, han reeixit en els tornejos de gran eslam en els quals s’han mostrat especialment inspirats, ja que han arribat a la final a Wimbledon i a semifinals a l’obert d’Austràlia i a Roland Garros. Marcel Granollers és el número 16 del món i Zeballos és tretzè. El millor rànquing del barceloní va ser el quart lloc, el febrer del 2013.

El gran record

En el record queda el títol que Marcel Granollers va conquerir amb Marc López el 2012. En aquella ocasió, van derrotar en la final una parella molt experimentada, els indis Mahesh Bhupathi i Rohan Bopanna. També van jugar la cita de mestres el 2013 i el 2014, però no van progressar. La parella va partir peres. Tres anys més tard, el 2017, Granollers va tornar a accedir a la cita amb el croat Ivan Dodig –dos títols aquell any–, i van quedar eliminats en la round robin.

De fet, la promiscuïtat i els grans resultats del català en el circuit de dobles és molt destacable. No en va, ha conquerit 24 títols ATP amb dotze parelles diferents, entre ells els catalans Marc López (4) i Tommy Robredo (2). Té gairebé un cinquanta per cent d’efectivitat en finals jugades i n’ha perdut 23. En individuals, modalitat que ja fa anys que va deixar per dedicar-se exclusivament als dobles i allargar amb mes eficiència la seva carrera, va guanyar quatre títols i va arribar a ser el 19è de l’ATP el juliol del 2012.

Debut complicat

Granollers i Zeballos, que surten com a setens favorits, obren foc avui (18.30 h) contra els número 2: el britànic Joe Salinsbury i el nord-americà Rajeev Ram, precisament un dels tennistes amb el qual Granollers va guanyar un títol: Masters 1.000 de París 2018. Les altres dues parelles del grup son les formades pel salvadoreny Marcelo Arévalo i el neerlandès Jean Julien Rojer (3), i el tàndem integrat pel britànic Lloyd Glasspool i el finlandès Harri Heliovaara (6). Els dos millors duets accediran a les semifinals. L’altre grup el formen Koolhof-Skuspki (1), Mektic-Pavic (4), Dodig-Krajicek (5) i Kokkinakis-Kyrgios 88).

LES DADES

3
parelles
en el Masters: Marc López (2012, 2013 i 2014), Ivan Dodig (2017) i ara Zeballos (2020-2022)
24
títols
ATP ha guanyat el català de dobles amb dotze parelles diferents en 47 finals jugades
10-11
balanç
de triomfs i derrotes en les ATP Finals en sis participacions, amb un títol i dues semifinals

Zverev defensa títol i Djokovic arriba malferit

En el quadre individual i amb el número 1 Carlos Alcaraz baixa per lesió, es podria considerar que Novak Djokovic, que atresora cinc títols, però que ja fa anys que no guanya el torneig, des del 2015, és el favorit en una competició que Rafa Nadal mai no ha guanyat. El serbi ha fet un bon tram final de curs i arriba malferit i encara més perillós i motivat per la derrota en la final del Masters 1.000 de París contra el jove danès de 19 anys Holger Rune. El Masters, però, ha estat terreny adobat per a les sorpreses, amb títols per a Alexander Zverev (2021 i 2018) –a la imatge amb el darrer títol–, Daniïl Medvédev (2020), Stefanos Tsitsipas (2019) i Grigor Dimitrov (2017). Avui (14 h) s’enfronten el noruec Casper Ruud (3) i el canadenc Felix Auger-Aliassime (5). A les 21 h, Rafa Nadal (1) se les haurà amb el nord-americà repescat Taylor Fritz (8). Demà (14 h), duel rus entre Andrei Rublev (6) i Daniïl Medvédev (4) i, en la sessió de nit (21 h), Stefanos Tsitsipas (2)-Novak Djokovic (7).

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)