Hoquei sobre herba

Espanya perd contra l’Índia (2-0) en l’estrena del mundial

L’equip de Max Caldas ha estat víctima de l’empenta del conjunt amfitrió, sobretot en els dos primers quarts

La selecció espanyola, amb deu jugadors catalans, ha perdut contra Índia (2-0) en la jornada inaugural del mundial d’hoquei herba en un estadi de Rourkela ple a vessar, amb més de 20.000 espectadors. En la pròxima jornada, diumenge, l’equip estatal tindrà un partit clau contra Gal·les, que avui ha perdut de forma contundent contra Anglaterra (5-0).

Amb un ritme molt elevat i amb pressió alta sobre la defensa rival, el conjunt amfitrió s’ha fet amb el domini del mig del camp en el primer quart. Ha començat a forçar penals i en el segon ha tingut premi a la seva insistència. Després d’un rebuig, Amit Rohidas (12’) ha afusellat la porteria defensada pel blaugrana Adrián Rafi, que no ha pogut fer res per evitar el primer gol dels locals. El conjunt de Max Caldas ha hagut d’esperar al segon quart per disposar del seu primer penal, però Krishan Bahadur Pathak ha fet una gran intervenció per frustrar la rematada de Pau Cumill. El conjunt indi, en canvi, ha aprofitat tot seguit una recuperació de bola per marcar el segon, després d’una bona internada de Hardik Singh (26’).

Després de la represa, el porter del Barça ha tingut una intervenció providencial aturant un stroke a Harmanpreet Singh que encara hauria posat el partit més coll a munt per als de Caldas. L’equip espanyol ha sobreviscut a la targeta groga de Marc Reyné i a dos córners més de l’equip indi. Ja en l’últim quart, la targeta groga a Abhishek ha donat aire als red sticks. L’equip estatal ha fet un pas endavant i ha disposat de dos córners, però entre la bona defensa d’Índia i la poca precisió dels espanyols el 2-0 s’ha mantingut fins al final.