Tennis

Djokovic, el retorn del jedi

Tennis. El serbi, que es va perdre l’obert d’Austràlia 2022 perquè el van deportar per no haver-se vacunat, torna amb la condició de màxim favorit amb el permís de Nadal, el vigent campió

La fam després d’haver estat deportat el 2022 per no haver-se vacunat, la seva classe innata i els nou títols en nou finals jugades són factors de pes que enlairen el serbi Novak Djokovic (4) a la categoria de favorit indiscutible per guanyar l’obert d’Austràlia, que s’entreveu, de moment, com el més normalitzat dels últims anys, sense enrenous per la pandèmia ni cap altra situació aliena al tennis que el destorbi, com ara el greu incendi que va assotar part del país l’any 2020. L’altre factor que motiva el balcànic és la lluita amb Rafa Nadal per convertir-se en el més gran de la història en termes numèrics quant a títols de la màxima graduació. El balear, que figura com a primer cap de sèrie arran de la baixa per lesió del número 1 del món i campió a l’obert dels EUA, Carlos Alcaraz, atresora 22 títols de gran eslam i Djokovic n’acumula 21. Els grans outsiders de Nole al Melbourne Park són, evidentment, Rafa Nadal, que l’any passat va protagonitzar una remuntada increïble en la final contra Daniïl Medvédev (7), el malcarat rus, que també és al capdamunt en la llista d’aspirants, en què tampoc no es pot descartar el grec Stefanos Tsitsipas (3), que segons el llistat de caps de sèrie jugaria les hipotètiques semifinals contra Nadal, i el regular noruec Casper Ruud (2), que el 2022 va perdre dues finals de gran eslam contra Rafa Nadal a Roland Garros i en l’obert dels EUA contra Alcaraz.

Les teòriques semifinals de la part de baixa del quadre serien Ruud-Djokovic. Nadal entra en escena la matinada vinent contra l’australià de 21 anys Jack Draper (40è de l’ATP). També debuten Stefanos Tsitsipas (3) contra el francès Quentin Halys (64è) i Daniïl Medvédev (7) contra el nord-americà Marcos Giron (60è). Una vegada més, el mataroní Albert Ramos (38è) és l’únic català en el quadre masculí. Debutarà contra el nord-americà Maxime Cressy, el jugador que, curiosament, el segueix en el rànquing (39è), en un partit teòricament molt obert.

LA DADA

9
títols
en nou finals jugades atresora el tennista serbi, que té 21 grans eslams.

Paula Badosa anuncia que no jugarà per lesió

Paula Badosa, l’única catalana en el quadre femení, no disputarà l’obert d’Austràlia per culpa de la lesió muscular a la cuixa dreta que ja li va impedir jugar contra la russa Daria Kasatkina la semifinal a Adelaida. “Males notícies. Durant el partit de quarts, em vaig fer mal i, després dels resultats de les proves, hauré d’estar algunes setmanes aturada. És trist perdre’m un torneig a què arribava amb moltes ganes”, explica Badosa, que va notar dolor en el partit contra la brasilera Beatriz Haddad Maia, a qui va derrotar. La catalana havia de jugar, demà, contra la nord-americana Caty McNally. La vigent campiona és l’australiana ja retirada Ashleigh Barty i la màxima favorita és la polonesa Iga Swiatek, que mana en el circuit amb mà de ferro i que el curs passat va vèncer a Roland Garros per segona vegada.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)