La selecció espanyola avança amb pas ferm i tomba Polònia (27-23) del seu mundial

Les aturades de Gonzalo Pérez de Vargas (7 de 15 i 47%) han estat determinats a l’inici de la segona part

La selecció espanyola avança amb pas ferm cap als quarts de final del mundial després de vèncer Polònia (27-23), que tot i la seva condició d’amfitrió ja ha perdut tota possibilitat de classificar-se entre els vuit primers. El conjunt de Jordi Ribera, que ha sabut dosificar millor els seus jugadors, sempre ha portat el comandament, tot i que no ha pogut sentenciar fins al tram final. Pel que fa als jugadors catalans, Dani Fernández s’ha quedat aquest cop fora de la convocatòria, però altres quatre han contribuït al quart triomf espanyol: Adrià Figueras (4), Joan Cañellas (3), Ferran Solé (2) i Pol Valera (2).

Jordi Ribera ha tornat a apostar per la defensa 5-1 a l’inici de partit. L’equip espanyol ha pres la iniciativa, tot i que el rival replicava amb les canonades de Szymon Sicko per convertir el duel en un intercanvi de gols. La tornada a una defensa 6-0, la clarividència de Joan Cañellas i els primers símptomes de cansament local han provocat que el conjunt espanyol obrís forat després del primer gol en el mundial de Pol Valera (15-11). L’última embranzida polonesa ha tornat a ajustar el resultat després de l’exclusió de Gedeón Guardiola (16-15).

Després de la represa, el conjunt de Ribera s’ha encallat en atac i ha necessitat gairebé 5 minuts per tornar a veure porteria, amb un penal executat per Kauldi Odriozola. Gonzalo Pérez de Vargas, amb un parell de penals aturats, ha donat vida al seu equip, que ha fet una altra estrebada amb grans intervencions de Figueras des del pivot (23-18). La mobilitat de Jedraszczyk ha donat esperances als locals (23-20), però com en el primer temps li ha faltat energia en el tram final i ha acabat sucumbint per 27-23 amb un altre gol final de Valera.

Richardson brilla amb França i Mem, lesionat

En el mateix grup que Espanya i Polònia, França també va fer un pas de gegant cap als quarts de final després d’una contundent victòria contra Montenegro (35-24). El lateral del Barça Melvin Richardson, amb 10 gols, ha estat un dels protagonistes en un partit frenètic. Qui no va jugar és el també blaugrana Dika Mem, que té una contractura muscular abdominal i que ja el va deixar fora de la convocatòria en els dos últims partits de la primera fase.