Surf de neu

Tres catalans participaran en el Freeride World Tour a Baqueira

La secretària general de l’Esport i de l’Activitat Física, Anna Caula, ha presidit avui la presentació del Freeride World Tour Baqueira Beret, la prova d’esquí i surf de neu fora pista que inaugura el circuit del 2023 d’aquests espectaculars esports. Durant l’acte, celebrat al Museu i Centre d’Estudis de l’Esport Dr. Melcior Colet, de Barcelona, Anna Caula ha assegurat que aquesta cita “promou els esports d’hivern i consolida Catalunya com un país de neu”, a la vegada que projecta el país al món.

Després de les fortes nevades dels últims dies, amb més d’un metre de neu, els millors riders del món es veuran les cares el pròxim 28 de gener en la segona edició del Freeride World Tour (FWT) que per segon any consecutiu reunirà a Baqueira Beret els millors 50 esquiadors i snowboarders del món, entre els quals es troben els catalans Aymar Navarro, Abel Moga i Elisabet Marina.

Segons Anna Caula, l’esdeveniment, un dels millors espectacles dels esports d’hivern que tindrà lloc del 28 de gener al 2 de febrer a l’estació aranesa, “promou els esports d’hivern i consolida Catalunya com un país de neu”, a banda de projectar Catalunya al món i “situar-la al mapa del freeride mundial” en un esport “espectacular, singular i exclusiu” que “genera un alt interès i atrau les noves generacions”.

Caula també ha subratllat la importància d’acollir esdeveniments d’aquesta rellevància, que “no són un punt i final sinó que formen part de l’esport circular: cal aprofitar la projecció de les grans competicions per mostrar referents entre els més petits, per tal que aquests tinguin ganes de provar-ho, facin créixer la base i vegin que és l’últim punt on poden arribar”. En aquest sentit, Anna Caula, ha recordat l’èxit del programa Esport Blanc Escolar, impulsat pel Govern amb la col·laboració d’agents i institucions, que “posa la primera pedra de futur” a l’acostar l’esquí, el surf de neu i l’esquí de fons a totes les escoles del Pirineu, a la vegada que defensava que els esports d’hivern “també pertanyen a les dones i cal que s’hi visibilitzi més la seva presència”.

Xavi Ubeira, director comercial de Baqueira Beret, ha expressat la satisfacció perquè la prova “’s’ha consolidat” en dos anys i que serà molt atractiva pel fet d’inaugurar el circuit d’enguany. També ha explicat que, en paral·lel a la prova absoluta, es durà a terme una competició del Freeride Junior Tour, amb el suport d’Esportcat i l’Ajuntament de Naut Aran, que és “la base” per al desenvolupament d’aquest esport.

Per la seva banda, David Samper, president de la Federació Catalana d’Esports d’Hivern (FCEH), s’ha felicitat per l’èxit de l’edició disputada l’any passat a l’estació aranesa i ha apuntat la importància que l’entitat atorga a la promoció dels esports de neu a través del programa Esport Blanc Escolar per tal que els més petits superin etapes fins a la tecnificació. Durant la prova aranesa, FCEH organitzarà al ‘village’ tallers amb els esquiadors més petits de la Val d’Aran per captar nous practicants en els esports d’hivern. També ha apuntat que la FCEH ja treballa per incloure la disciplina de freeride dins dels projectes de promoció d’aquests esports.

Finalment, han pres la paraula els tres esportistes catalans que prendran part en el Freeride World Tour Baqueira Beret 2023: Abel Moga, medalla de plata de l’edició 2022 a Baqueira; Aymar Navarro, i la barcelonina Elisabeth Marina, que debutarà en el circuit. L’esquiadora ha mostrat el desig tant de fer una gran actuació a Baqueira com que creixi el nombre de dones en aquestes disciplines. “Som poques dones, però tenim marge creixement i molt a aportar en aquest esport. El risc es pot regular i tothom en pot gaudir”, ha declarat.

L’esdeveniment, que tindrà lloc a la cara nord-oest del Tuc de Baciver, compta amb elsuport de la Secretaria General de l’Esport i de l’Activitat Física (SGEAF), Caixabank, Diputació de Lleida, Ajuntament de Naut Aran i Conselh Generau d’Aran, a més de la col·laboració de la Federació Catalana d’Esports d’Hivern (FCEH).La cita es retransmetrà en directe a partir de les 12 h del dissabte 28 a través de Teledeporte i RTVE Play, a més d’un resum diferit tant a Movistar TV com a Esport3. D’ altra banda, també es pot seguir en www.freerideworldtour.com.

El Freeride World Tour s’ha convertit en el referent mundial que aconsegueix reunir les millors figures tant masculines com femenines sobre esquís i snowboard d’aquesta modalitat, en la qual prima la valentia i la creativitat. El circuit presenta cinc etapes, entre Europa i Canadà, la primera de les quals, té lloc a Baqueira Beret.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)