El CN Sabadell recupera el tron de copa en una final amb alternances contra el CN Mataró (8-6)

L’Astralpool CN Sabadell ha recuperat el tron de la copa després d’una final molt tensa i aferrissada amb l’Assolim CN Mataró (8-6). La rivalitat entre tots dos equips s’ha fet evident en la piscina del CN Terrassa en un partit amb nervis i diferents alternances (2-1, 0-3, 4-0 i 2-2). L’equip vallesà amplia el seu botí fins a la divuitena copa, mentre que les maresmenques es queden amb les dues que tenia. Laura Ester ha estat escollida la millor portera i la seva companya Bea Ortíz ha estat nominada la jugadora més valuosa.

Jugant amb doble boia –Maica i Leitón– i amb Bea Ortíz amb el punt de mira ben afinat, l’equip vallesà ha colpejat primer (2-0). El conjunt maresmenc ha necessitat més de 5 minuts per veure porteria. Cristina Nogué ha aprofitat la segona acció de superioritat per empènyer la pilota al fons de la porteria rival. Així s’ha arribat al final del primer quart amb una posada en escena amb algunes imprecisions i en què les defenses s’han imposat al joc d’atac (2-1). En el segon quart, el conjunt de Dani Ballart ha fet un pas endavant. Ha mantingut el llistó en la rereguarda i amb els gols de Simone van de Kraats de penal, i Vivian Sevenich i Rita Keszthelyi, en superioritat, ha capgirat el resultat per arribar al descans llarg amb dos gols de renda (2-4).

El CN Sabadell ha trencat la sequera golejadora gràcies al VAR. El vídeo ha donat validesa a un gol d’Irene González que els àrbitres no havien apreciat. La revisió ha donat aire a les de David Palma, que amb els xuts de les canoneres Elena Ruiz i Bea Ortíz, i una transició culminada per Maica Garcia han tornat a prendre la iniciativa (6-4). Ja en el quart definitiu, Sílvia Avegno ha retallat diferències en un contraatac (6-5). Però el CN Sabadell ha replicat amb la mateixa moneda amb un altre gran llançament d’Elena Ruiz, que deixava la final molt encarrilada per a les vallesanes (7-5) amb només 3:11 de joc. El CN Mataró mantenia l’esperança després d’una diana de Van de Kraats, però la seva compatriota Van der Sloot ha signat la sentència amb un gran xut parabòlic.