Més esport

Els Jocs Emporion ompliran d’activitats la comarca del Pla de l’Estany del 12 al 14 de maig

La comarca del Pla de l’Estany és l’escenari escollit enguany per a la celebració de la novena edició dels Jocs Emporion. Les activitats programades, que s’han presentat aquest matí a la sala Ferran Agulló de la Diputació de Girona, tindran lloc durant el cap de setmana del 12 al 14 de maig, i es desenvoluparan simultàniament a quatre municipis: Banyoles, Porqueres, Cornellà del Terri i Fontcoberta.

En l’acte, hi han participat el diputat d’Esports de la Diputació de Girona, Jordi Masquef; la representant territorial de l’Esport de la Generalitat a Girona, Anna Julià, i el president del Consell Comarcal del Pla de l’Estany i alcalde de Porqueres, Francesc Castañer. També hi han assistit regidors dels municipis que acolliran l’esdeveniment, així com representants de consells esportius de la demarcació.

En total, s’han preparat dinou activitats, adreçades principalment a nens i nenes (bàsquet, patinatge artístic, natació, futbol 7, gimnàstica artística, judo, gimnàstica rítmica, handbol, hoquei sobre patins, atletisme, voleibol i hip-hop). També s’ha organitzat una trobada esportiva per a gent gran, activitats de futbol i bàsquet adaptats i una activitat de futbol net, dins el programa d’inclusió social de la Fundació FC Barcelona, en el qual participen la Diputació de Girona i les altres diputacions catalanes.

“Més enllà de l’activitat competitiva, els Jocs Emporion tenen el propòsit d’inculcar valors com el respecte pels companys, el treball en equip o els comportaments cívics que després es poden extrapolar a tots els àmbits de la vida”, ha explicat el diputat d’Esports de la Diputació de Girona, Jordi Masquef, qui ha destacat que es preveu que en l’edició d’enguany hi hagi uns 5.500 participants.

La Generalitat ha reforçat aquest any el seu compromís amb els Jocs Emporion i també hi donarà suport econòmic. Ho ha explicat la representant territorial de l’Esport, Anna Julià: «Aquesta és una festa de l’esport que no només inclou nens i nenes, sinó que també integra activitats per a la gent gran i per a l’esport adaptat. I, per damunt de tot, ens agrada la mirada pedagògica que desprèn l’esdeveniment».

Finalment, el president del Consell Comarcal del Pla de l’Estany i alcalde de Porqueres, Francesc Castañer, ha destacat que aquesta és la segona vegada que la comarca acull l’esdeveniment (la primera va ser el 2016): «Estem parlant d’un esdeveniment consolidat, una fórmula d’èxit. Hem de posar en valor que es tracta d’un projecte de tots, compartit, en el qual participem de costat moltes institucions». També ha anunciat que, en cas de pluja, Palol de Revardit ha ofert el seu pavelló municipal.

La VII Gala Valors en Acció

Els actes associats als Jocs Emporion 2023 es tancaran amb la VII Gala Valors en Acció que, per primer cop, se celebrarà un diumenge en comptes dels divendres al vespre, com era habitual. Serà el proper 21 de maig, a les 12 h, a l’Auditori de Girona.

A la Gala es premiaran els esportistes i els equips que han destacat pel joc net i l’exemplaritat en totes les activitats organitzades pels consells esportius de les comarques gironines.

Els Jocs Emporion estan impulsats per la Diputació de Girona i la Representació Territorial de l’Esport de la Generalitat de Catalunya, i compten amb la coordinació tècnica dels consells esportius de les comarques gironines i el suport i la col·laboració dels municipis on es duen a terme les activitats.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)