Esports de muntanya

Núria Castán, atrapada 10 minuts per una allau a Suïssa

Núria Castán (Almoster, 1997) sobreviu a una allau, que la va tenir 10 minuts atrapada cap per avall quan es dirigia a la sortida de la tercera final del ‘Freeride World Tour’ a Verbier (Suïssa) aquest dimarts. La rider del Head anava amb una altra participant quan la massa de neu de 250 metres de longitud se les enduia i deixava la reusenca enterrada sota la neu, mentre la seva companya no quedava atrapada però sí patia lesions més greus.

“Resulta difícil de creure tot el que ha passat i que físicament només hagi resultat amb un cop al colze, dolor muscular i dos dits congelats, ja que vaig perdre els guants durant els fets. Gràcies a l’equip de seguretat i, sobretot, a les riders que estaven al voltant que van actuar ràpidament i de manera molt eficaç que em van poder rescatar a temps” explica Castán, que es sent afortunada i que reconeix: “Aquesta desagradable experiència sempre ha estat una de les meves pors més grans, i finalment s’he convertit en realitat, no ho desitjo a ningú i espero que no torni a passar. Toca processar-ho tot i apreciar aquesta sort de tenir una segona vida. Tornar a néixer.”

La competició es va ajornar a avui a Nendaz, però la catalana no hi surt per estar encara en shock i diu adeu a la temporada.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)