El Granollers perd a Conca i queda sense coixí

Handbol. L’equip vallesà cedeix la segona plaça de la lliga Asobal al conjunt manxec, que l’iguala a punts però el supera pel ‘goal average’

El Fraikin BM Granollers va signar una primera volta de la lliga Asobal espectacular, amb el seu rècord de punts (26), amb un balanç de tretze victòries i només dues derrotes. Consolidat en la segona plaça, tenia un bon coixí respecte al grup perseguidor, però des d’aleshores la marxa de Pol Valera al Barça, les lesions i la càrrega del calendari, especialment la lliga europea, han anat pesant en l’equip d’Antonio Rama. El Granollers va anar cedint terreny a marxes forçades i ahir va cedir la segona plaça després d’una clara derrota a Conca (34-28). L’equip vallesà i el manxec estan empatats a punts, però el Conca és segon perquè en la primera volta només va perdre de tres (27-24).

El Granollers va respondre a l’intercanvi de gols en els primers 10 minuts, però a partir d’aquí les canonades del lateral portuguès Joaquim Nazaré i les primeres intervencions del porter bosnià Ante Grbavac van fer enfilar el Conca fins al 16-10. Una última reacció vallesana, amb gols d’Antonio Garcia, Joan Amigó (de contraatac) i Jan Gurri (en transició) van ajustar el resultat abans del descans (16-13).

Després de la represa, el Granollers va continuar la remuntada i es va apropar momentàniament fins als dos gols (16-14 i 17-15). Va ser un miratge. El Conca, ben dirigit pel central gironí Sergi Mach, continuava controlant el ritme i eixamplava l’avantatge fins al 28-21. Rama va intentar redreçar el rumb amb una defensa 5-1, amb Torriani d’avançat, i col·locant Marc Guàrdia sota els pals, però el Conca es va mantenir ferm en defensa per segellar la victòria i prendre el segon lloc al Granollers. Pràcticament sense temps per descansar, l’equip vallesà rebrà dimarts el Flensburg, en els quarts de final de la lliga europea.