El Granollers es guanya el bitllet per a la fase final amb un recital històric a Flensburg (27-35)

El Fraikin BM Granollers ha fet saltar la banca al Flens Arena (27-35) amb un recital de joc en atac i defensa que ha desesperat el Flensburg-Handewitt i que els ha conduït fins a la final a quatre de la Lliga europea, que es disputarà en aquest mateix escenari el 27 i 28 de maig. L’exhibició de joc vallesana ha deixat en no-res la mínima derrota (30-31) al partit d’anada. Si a Granollers Kevin Möller va ser el protagonista, a Flensburg ho ha estat Rangel Luan, impressionant sota els pals. El clínic en defensa i la clarividència coral en atac, amb un Faruk Yusuf (10 gols) i Antonio Garcia (8) com a principals braços executors, han estat determinants per a la gesta de l’equip granollerí, que ha acabat ovacionat pel públic local.

A la final a quatre de Flensbrug (27 i 28 de maig) hi haurà dos equips alemanys més, ja que el Göppingen ha tornat a superar el RK Nexe croat (27-31) i el Füchse de Berlín ha capgirat l’eliminatòria contra el Kadetten Schffhaussen suís (30-24), de Joan Cañellas. El quart integrant de la fase final serà el Montpeller, que ha desfet l’empat amb l’Sporting (31-30).

El Granollers ha fet tota una declaració d’intencions només començar. Recuperant pilotes en defensa i amb Antonio García i Faruk Yusuf molt efectius en la primera línia, el conjunt vallesà ha necessitat poc més de 5 minuts per capgirar l’eliminatòria (2-4). La bona disposició catalana generava molts dubtes en l’atac germànic, que resolia amb individualitats el que no aconseguia a través del col·lectiu. El pla de joc del Granollers anava sobre rodes. La connexió amb Esteban Salinas, els contraatacs de Sergi Franco i la irrupció de Jan Gurri donaven una altra estrebada en el resultat (7-11). Maik Machulla demanava temps mort i el Flensburg reaccionava tímidament (9-11). El Granollers recuperava el rumb. Amb Yusuf desencadenat (6 gols a la primera meitat) i un penal aturat per Rangel Luan s’eixamplava la renda fins a un màxim de 6 gols (9-15). Els llums d’alarma es començaven a encendre al Flens-Arena, tot i que l’exclusió d’Antonio García (29’) i un gol de Teitur Einarsson minimitzaven la desfeta local (12-16) just abans del descans.

En el primer terç de la segona meitat s’ha mantingut el guió. El Granollers continuava marcant el ritme i el Flensburg no trobava la fórmula per capgirar la dinàmica (17-23). Machulla es veia forçat a demanar un altre temps mort (41’). Com a la capital vallesana, el tècnic alemany es jugava la carta dels atacs amb set jugadors. Però els d’Antonio Rama continuaven molt concentrats en defensa i una recuperació de Guilherme Torriani i un gol a porteria buida furgaven en la ferida alemanya (18-26). El Flensburg ha avançat la defensa, però la recuperació de pilotes ha permès que el Granollers obtingués una màxima diferència de 12 gols (21-33). Ja no hi hagut temps ni recursos perquè el Flensburg pogués canviar el rumb d’una jornada històrica per al club vallesà.