Atletisme

Bossy i Silva compleixen

Atletisme. Quarts el 2022, exerceixen la condició de favorits en la Cursa El Corte Inglés

Quarts en l’última edició, Artur Bossy (Castillejo RT) i Cristina Silva (Ironwill) es van treure l’espina de no haver pujat al podi el 2022 i es van apuntar una victòria sense pal·liatius en la 43a Cursa El Corte Inglés, que va aplegar 26.412 corredors. Tots dos col·leccionen triomfs en les grans curses populars de Barcelona, però la més multitudinària faltava en el seu palmarès. Amb 29:24 i 34:45 en els 10 km de recorregut, cap dels dos va poder rebaixar els rècords que van establir l’any passat el letó Dimitrijs Serjogins (29:00) i la santjoanenca Txell Soler (32:33).

Amb l’experiència del 2022, Bossy no va voler sorpreses i des del tret de sortida es va escapar en solitari, Diagonal avall, a la recerca de la glòria. Sense que ningú li pogués fer ombra, va cobrir els 5 km en 14:22. A la línia de meta, el corredor de Cànoves i Samalús va precedir Soufiane Abrouk (29:36) i Mourad Mounim (30:11). Entre les dones, Cristina Silva va accelerar el ritme poc abans del pas pel cinquè quilòmetre (17:22) i es va allunyar de la jove noruega Oda Hove, que liderava la cursa. A l’arribada a la plaça de Catalunya, van completar el podi femení Marina Bagur (35:15) i la triatleta Sara Loehr (35:47).

La causa solidària a què s’havia adherit aquesta 43a edició de la cursa és la de la Fundació Pasqual Maragall, que centra la seva recerca en la prevenció de l’Alzheimer i altres malalties neurodegeneratives.