Atletisme

Jong i Rehm encapçalen el cartell del míting paralímpic de l’Hospitalet

Dissabte al matí es disputa la 18a edició amb 300 atletes de divuit països

La saltadora de llargada neerlandesa Fleur Jong i l’alemany Markus Rehm encapçalen el cartell del míting internacional paralímpic de l’Hospitalet, que dissabte al matí (de 10 a 13.30 h) arriba a la 18a edició amb la participació de 300 atletes de 18 països. Jong va ser la gran protagonista de l’any passat amb la consecució d’una nova plusmarca mundial en la categoria F62, amb un espectacular vol de 6,23 m. Rehm, quatre vegades campió paralímpic (T64), és un assidu en la reunió a la pista del Complex Esportiu de l’Hospitalet Nord. El seu rècord del món actual és de 8,62 m, però en l’edició del 2015 va establir la plusmarca en aquest míting, amb 8,29 m.

Presentació

Aquest matí s’ha fet la roda de premsa de presentació a l’institut Apel·les Mestres de l’Hospitalet. Els alumnes que omplien la sala han escoltat els testimonis dels atletes del club amfitrió Laia Fabra i Vicente Martínez, a més del saltador burundès Jean Baptiste Alaize, que als 5 anys va perdre una cama a la guerra i ha estat campió del món amb la samarreta de França. Amb 32 anys, la seva idea és retirar-se després dels Jocs Paralímpics de París 2024. També ha intervingut de manera telemàtica la madrilenya Carmen Giménez, que des del 2010 s’ha de moure amb cadira de rodes a conseqüència d’una agressió masclista. Mare de tres fills, Giménez és atleta i presidenta del Run For You, un club d’atletisme inclusiu de la Comunitat de Madrid.

Yassine Ouhdadi correrà els 1.500 m

En la relació de participants en el míting també destaca la presència del tortosí Yassine Ouhdadi, campió paralímpic de 5.000 m (T13) als Jocs de Tòquio i que el curs passat es va imposar en els 1.500 m. Tampoc faltaran a la cita Xavi Porras (campió del món de triple salt) i Martí Parejo, medallista mundial a Doha 2015, o la gallega Desireé Vila, campiona paralímpica en els 100 m a Tòquio (11.83).

Per completar la jornada i un cop finalitzi el míting, es disputarà dues sèries de 400 m tanques Memorial Pere Suñé amb atletes de gran nivell.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)