Vela

Barcelona aspirarà a repetir com a seu de la copa d’Amèrica

Barcelona aspirarà a acollir per segona vegada consecutiva la copa d’Amèrica de vela, una aposta estratègica que pretén convertir la ciutat en aquesta dècada a la capital nàutica mundial i segellar un llegat que democratitzi la pràctica esportiva marítima i culmini la reforma de la façana marítima .

L’objectiu que l’equip campió de l’esdeveniment torni a escollir Barcelona com a seu pretén posar en valor les inversions que, tant des del sector públic com el privat, es canalitzaran amb motiu de la copa d’Amèrica que celebrarà Barcelona entre l’agost i l’octubre del 2024, segons han informat a EFE fonts governamentals.

Convertir-se durant vuit anys consecutius a la referència mundial de la llegendària competició -el tercer esdeveniment esportiu global en audiència mediàtica després dels Jocs i el Mundial de Futbol- contribuirà, segons aquestes fonts, a garantir per a la ciutat que la copa d’Amèrica deixi un llegat sòlid i permanent a la ciutat. En aquest sentit, aquestes fonts subratllen el paper estratègic de la Fundació Barcelona Capital Nàutica, entitat que aglutina administracions i organitzacions socials i que vetllarà per mantenir el llegat de la competició per al futur.

L’objectiu de fons és que els esports nàutics deixin de ser percebuts com una activitat elitista i que siguin accessibles a nivell popular, fomentant ja des de l’escola les ciències del mar, els oficis nàutics i connectar la tradició de Barcelona d’“startups” tecnològiques amb la innovadora indústria nàutica.

D’altra banda, les fonts esmentades destaquen que Barcelona aspira a convertir-se durant aquesta dècada i la següent en un referent mundial d’organització i acolliment d’esdeveniments esportius globals.

En aquesta línia destaquen que, a més de la copa d’Amèrica i l’opció a reeditar-la, hi ha l’objectiu d’aspirar al Mundial d’Atletisme, formar part de les seus del Mundial de futbol a què Espanya aspira el 2030 juntament amb altres països o poder convertir Barcelona en l’etapa de sortida del Tour de França.

Pel que fa a la copa d’Amèrica de vela, es preveu un impacte econòmic de 1.200 milions d’euros i una generació de 19.000 llocs de treball, segons un estudi de la Universitat Pompeu Fabra, i el seu extens calendari afavorirà els ingressos turístics.

Ja hi ha equips arribats a Barcelona per preparar la competició, i cada competidor portarà una mitjana de 150 membres que romandran a la ciutat durant diversos mesos amb les seves famílies, fet que suposa unes 300 persones per cadascun dels sis equips en lliça.

L’esdeveniment revitalitzarà la façana marítima per segona vegada des de la transformació dels Jocs Olímpics del 1992 i accelerarà la transformació del Port de Barcelona amb la rehabilitació de les instal·lacions per acostar la ciutat a aquesta infraestructura. Una de les apostes de fons de les administracions és impulsar l’economia blava atraient empreses relacionades amb el sector nàutic des d’un punt de vista sostenible on l’economia de l’hidrogen associada a la navegació tindrà un paper rellevant.

La Fundació Barcelona Capital Nàutica, que dirigeix Ignasi Armengol i en què hi són representats el govern central, la Generalitat, l’Ajuntament de Barcelona, l’associació Barcelona Global i representants de la societat civil, té entre els principals objectius assolir la implicació ciutadana durant l’esdeveniment.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)